2022 augusztus 16 kedd
KezdőlapHírekMilliós büntetést kaphat a politikus, aki elfoglalta Orbán Viktor helyét a parlamentben

Milliós büntetést kaphat a politikus, aki elfoglalta Orbán Viktor helyét a parlamentben

-

Jakab Péter már nem először ült a miniszterelnök helyére.

Az új házszabályok szerint több milliós büntetést is kaphat Jakab Péter, mert a szerdai parlamenti vitát Orbán Viktor üres székéből követte nyomon. A Jobbik frakcióvezetője nem először tette meg ezt, már visszaeső székfoglaló. Tavaly decemberben már egyszer elfoglalta a miniszterelnök székét, amikor a parlamentben a túlóratörvényről döntöttek.

Jakab Péter a következőkkel indokolta a történteket:

“Azt mondják Orbánék, megsértjük a Tisztelt Házat azzal, hogy kimondjuk az igazságot. Hogy felemeljük a hangunkat a magyar emberekért. Szánalmas, ahogy a Fidesz megpróbál teljhatalmat kiépíteni az Országgyűlésben. Természetesen minket nem lehet megfélemlíteni és nem lehet megállítani. Az új törvényük értelmében egy székre való leülésért több millió forint bírság járhat majd. Pedig én csak elfoglaltam egy üres széket… 🙂 Megyünk előre!” – mondta.

Az esetről több fideszes politikus is posztolt közösségi oldalán. Dömötör Csaba szerint Jakab fel szeretné hívni magára a figyelmet, sorait pedig azzal zárta, hogy “éhes kisnyilas miniszterelnöki székkel álmodik”. Kocsis Máté pedig azt írta, hogy Boldognak tűnik, elérte karrierje csúcsát!”

Ezek is érdekelhetnek