2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberekMilyen egy rákos beteg élete? Ez a döbbenetes fotósorozat bemutatja!

Milyen egy rákos beteg élete? Ez a döbbenetes fotósorozat bemutatja!

-

Minden évben rengeteg ember hal meg a rák különböző fajtáiban. Sajnos ez a betegség bárkinél előfordulhat, még a legegészségesebb és legsportosabb ember sem lehet biztonságban, hiszen ez az alattomos kór nem válogat, elpusztítása pedig korántsem könnyű. Kemoterápia, sugárkezelés, gyógyszerek és még sorolhatnánk azokat a dolgokat, amiket egy rákos betegnek el kell viselnie és ki kell bírnia. Egy életen át remélhetjük, hogy minket nagy ívben elkerül majd a kór, de ellene nem sok mindent tehetünk, mivel nem egy fertőző betegségről van szó. Angelo és feleségének története rendkívül szívszorító és megható. A férj olyan dolgot mutatott a világnak, ami megdöbbentő és szomorú egyszerre.

Angelo Merendino, egy fotós, aki szívhez szóló fotókon mutatta meg a nagyvilágnak, hogyan harcolt az egyik legalattomosabb betegséggel, a rákkal felesége, Jennifer. Merendino azt mondta, hogy már első találkozásuk után tudta, hogy Jennifer az igazi, ő az, akivel le szeretné élni egész életét. A pár a New York-i Central Parkban tartotta esküvőjét, szűk családi és baráti körben.

A házasságkötést követő ötödik hónapban kiderült, hogy Jennifer rákos. A fiatal nőnél az orvosok mellrákot diagnosztizáltak.

“Emlékszem a pillanatra,… Jen hangjára és a zsibbasztó érzésre, amely bekebelezett. Az az érzés soha nem hagyott el. Soha nem fogom elfelejteni, ahogy egymás szemébe néztünk, és ahogy egymás kezét fogtuk. Együtt vagyunk, és minden rendben lesz” – mesélte Angelo.

Fotós lévén elhatározta, hogy sorozatot készít Jennifer küzdelméről, amellyel a rák arcát szerette volna megmutatni szerelme arcán keresztül. A feleség végül 2011-ben, szenteste előtt két nappal elvesztette a harcot, de férje ma is reméli, hogy képeivel segíthet valamennyit azokon, akik szintén szemben állnak a kórral és azoknak is, akik beteg szeretteik mellett vannak és kitartanak, ameddig csak kell. Angelo fotóihoz szavak sem kellenek, mert egytől egyig önmagukért beszélnek.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Ezek is érdekelhetnek