2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapVideókÁllatvilágMilyen mentális állapotról árulkodik a háziállatod alvó póza? - íme a részletek

Milyen mentális állapotról árulkodik a háziállatod alvó póza? – íme a részletek

-

A szeretett háziállattal történő alvás sok nyugodt, kényelmes és pihentető percet ad a gazdiknak. Viszont nagyon ritkán jut az eszünkbe, hogy a kutyák és macskák miért alszanak abban a pozícióban, amit látunk. Peter Neville professzor és az állatok viselkedésének vezető szakembere, illetve az Itchpet cég szakemberei elmagyarázták, hogy mit jelent a kutya vagy macska helyzete, mikor mellettünk hajtják álomra a fejüket. A kutatók eredményei nagyon érdekesnek bizonyultak, mivel alvási helyzetük sokat elárult a pszichológiai állapotukról illetve a tulajdonosukkal szembeni hozzáállásukról.

1, Magzatpóz az állat pedig a hajlatban fekszik

Ha magzat pózban alszol és a házi kedvenced a térdhajlatodba kuporodik, akkor az annak a jele, hogy bízik benned és rád meri bízni az életét is. A kölyök kutyák és macskák általában az anyjukkal alszanak így, szóval nagy a valószínűsége, hogy az anyjának tart. Ilyenkor a szó szoros értelemben úgy alszanak, mint a csecsemők.

2, Lábak közti alvás

Ha a te állatod is a képen látható módon a lábaid között alszik, az azt jelenti, hogy megpróbálja saját magát megvédeni a zavaró és kellemetlen hangoktól, zajoktól. Mivel az állatok sokkal magasabb frekvenciákat is képesek meghallani, ezért a lábaiddal próbálja tompítani a hangokat.

3, Gazdik között

Ez a fajta alvási helyzet két dologról is árulkodhat. Az egyik, hogy a házi kedvenc egy olyan helyet próbál keresni, ahol biztonságban érezheti magát, és nyugodt szívvel hunyhatja le a szemeit. A másik, hogy a kutya vagy a macska féltékenységből alszik közted és a párod között és igyekszik inkább saját magára felhívni a figyelmet.

4, Párna lopó

Ha a házi kedvenced elfoglalja az egész párnádat, akkor ő a legnagyobb kényelemre törekszik alvás közben. Amikor szervezete úgy érzi, hogy elég az alvásból, téged is azonnal felkelt, hogy más szükségleteit kielégítsd.

5, Takaró alatt alvás

Amennyiben a kutyád, macskád a takaró alatt fekszik, akkor különleges biztonságra és kényelemre vágyik. Olykor jobban és nyugodtabban alszanak, ha olyan dolog van rajtuk, ami nem nyomja össze a testüket, például egy nagyon könnyű takaró.

6, Alvás közel a fejhez

Ha kedvtelésből tartott kedvenced egyre közelebb és közelebb kúszik a fejedhez, akkor azzal az irántad érzett szeretetét szeretné kimutatni. Ők is sokkal nyugodtabbá válnak, ha hallják a szívverésed és érzik a tested melegét.

7, Ölelkezés

Amennyiben a kedvtelésből tartott állatok a karjaid közt szeretnek aludni az azt jelenti, hogy ott érzik magukat a legnagyobb biztonságban és bíznak benned. Ezen kívül ez a póz tökéletes arra, hogy ha te megmozdulsz akkor ő is pózt váltson, vagy lemenjen a padlóra aludni.

8, Szuperhős

Ha a kutyusod, ritkább esetben a macskád arccal feléd nézve alszik a tested mellett, akkor a lehető leghosszabb ideig szeretne veled fizikai kapcsolatot fenntartani. Ezen kívül akkor választják ezt a pózt az állatok, mikor meg akarják védeni a gazdájukat.

9, Tengeri csillag

Azok a házi állatok, akik úgy alszanak, hogy közben lelöknek a saját ágyadról, az annak a jele, hogy a házi kedvenced teljesen el van kényeztetve és nem érdekli őket, ha gazdájuknak kb a földön kell aludniuk.

Neked van háziállatod? Ti is együtt szoktatok aludni?

Ezek is érdekelhetnek