2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségMinden párkapcsolatnak 4 szakasza van. Erre figyelj, ha szeretnéd megtartani a párodat

Minden párkapcsolatnak 4 szakasza van. Erre figyelj, ha szeretnéd megtartani a párodat

-

A legtöbb kapcsolat nagyjából ugyanazon a vonalon halad. Különböző szakaszaik vannak. Biztosan sokszor hallottad már a barátaidtól, hogy valami megváltozott köztük, nem ugyanolyan az egész, mint az elején volt. Ez így van, és vélhetőleg nem is lesz ugyanaz. Az intim kapcsolatnak is megvannak a bizonyos szakaszai, melyek idővel változnak.

Tisztában kell lenned azzal, hogy bizonyos dolgok változnak és tudnod kell, hogy miként állj hozzá.

Első szakasz: Mint egy romantikus filmben
Ezek a legszebb pillanatok. Kézenfogva, ölelkezve bújtok össze alvás közben. Csókolóztok az esőben és a hálószobában is minden stimmel. Idealizálod a másik embert anélkül, hogy bármi baj lenne. Ezek a pillanatok felhőtlen boldogságban telnek el. Akarva-akaratlanul is a jövőt tervezed, pedig csak két hónapja ismeritek egymást. Nehéz megmondani, hogy ez a szakasz meddig tart, de nagyon könnyű észrevenni, hogy már nem vagy olyan szerelmes, mint az elején. Csillapodnak majd az érzelmek. Ez jelző a következő szakasz kezdetét.

Második szakasz: Nemi háború és hatalmi harc
Itt van egy elég erős lépcső. Sok pár itt adja fel. Miért? Mert hirtelen hibákat kezdenek észrevenni a partnereikben, és így semmi sem olyan rózsás, mint az elején. Kezdenek a problémákra fókuszálni és egyesek számára ez felesleges teher. Az elején is ilyen volt ám, csak nem vettétek észre. Az első randikat kísérő érzelmek hatékonyan elfedték a hibákat. Ezek pedig most irritálnak. A legfontosabb ilyenkor a beszélgetés és a párkapcsolattal szembeni elvárások felismerése. Gondolatot olvasni senki sem tud. Bizonyos dolgokat ki kell mondani, hogy ne legyenek újra viták. Az is fontos, hogy mások ne befolyásoljanak minket és összpontosítsunk a párkapcsolatunkra, hogy fejleszthessük azt. Az erősségekre kell gondolni. Ezt az időszakot kell csak túlélni.

Harmadik szakasz: Megszokás
Továbbra is vannak veszekedések, mert az emberi természet sajnos ilyen. Ne olyan kapcsolatot várj, mint a romantikus filmekben. Mit gondolsz, miért akkor ér véget minden nyálas-szerelmes film, amikor összeházasodik vagy összejön a két pár?! Ebben a szakaszban az unalom ellen kell küzdeni. Ne hagyd, hogy a punnyadás megölje a kapcsolatodat. Muszáj kicsit “megőrülni”. Ilyenkor kell valami extrát belevinni a dologba. Érdekesnek kell mutatkoznod a másik számára. Az unalomból egyenes út vezet a hűtlenségig.

Negyedik szakasz: Odaadás és elkötelezettség
Ne félj kimondani. Ez egy kifizetődő szakasz. Bíztok egymásban és értékesek vagytok egymás számára. Nehéz elképzelni az életedet nélküle. Minden megszerzett tapasztalat csak megerősített titeket abban, hogy szeretitek egymást és egymással terveztek. Tiszteletben kell tartani azt, hogy a másik néha szeretne egy kicsit egyedül lenni. Ez csak segíteni fog.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek