2022 december 4 vasárnap
KezdőlapEmberekMindössze 7 éves, de már 1300 kutyának segített szerető gazdit és új...

Mindössze 7 éves, de már 1300 kutyának segített szerető gazdit és új otthont találni

-

Roman McConn egy nagyon különleges kisfiú, akinek hihetetlenül önzetlen célja van az életben. Meg akarja menteni a kóbor kutyákat, ezért pedig mindent hajlandó elkövetni. A csupán csak hét éves kisfiú eddig már 1300 kutyának segített szerető családra és új otthonra találnia.

Roman nem véletlenül kapta meg tavaly az Év Gyermeke díjat.

“Azoknak a kutyáknak, akikkel összetalálkozok, mindennél nagyobb szükségük van a segítségre” – mesélte a kisfiú.

Roman már négy évesen is imádta a kutyákat és már ekkor látni lehetett rajta, hogy ösztönösen segíteni szeretne rajtuk. Saját kutyamentő programot is indított, amiben természetesen szülei teljes mértékben támogatták őt.

A hétéves fiú a díj átvételének ünnepségén beszélt programjáról, valamint elmondta azt is, hogy már három éves kora óta küzd azért, hogy a rászoruló kutyák életét jobbá tegye.

“Emlékszem, a negyedik születésnapomra, amikor a szüleim pénzt akartak adni, de mondtam, hogy inkább adományozzuk azt oda a menhelyeknek.”

Roman nemcsak példát állít korosztálya elé, de ösztönözni is szeretné társait arra, hogy ők is vegyenek részt ebben a csodálatos munkában.

“Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül képtelen vagyok megmenteni az összes gazdira váró kutyust.”

A kisfiú és családja egy állatvédő szervezetet is alapított Texasban, amely a Project Freedom Ride nevet kapta. Minden olyan kutyát szeretnének megmenteni, akikre segítségük és beavatkozásuk nélkül altatás várna.

“Soha nem fogom elfelejteni az első megmentett kutyát. Sullivan-nek hívták, de én csak Sully-nak becéztem. Őt is az utolsó pillanatban sikerült megmentenünk, de mára már egy jó és szerető családnál él” – emlékezett vissza Roman.

A fiú azt is őszintén elmesélte, hogy a szegény és esélytelennek titulált állatok esetében rengeteget számít az, hogy eltölt velük egy kis időt.

“Az anyukám mindig felveszi videóra, amikor játszok velük és feltölti a videókat a Facebook-ra. Azért is jó ez, mert így láthatják a jövendőbeli gazdik, hogy miként viselkednek a kutyusok” – tette hozzá.

Roman eddig 1300 reménytelen kutyának segített megmenteni az életét és szerető családban elhelyezni őket. Szülei rendkívül büszkék a fiatal emberkére, akinek önzetlensége, akaratereje és példamutató magatartása figyelemre méltó.

Ezek is érdekelhetnek