2022 július 4 hétfő
KezdőlapHírekMindössze öt nap alatt épült hatalmas kórház a lezárt Vuhanban - Már...

Mindössze öt nap alatt épült hatalmas kórház a lezárt Vuhanban – Már megérkeztek az első betegek

-

Alig két nappal az építkezés befejezése után már megérkeztek az első betegek abba a mindössze öt nap alatt felépített kórházba, amelyet a koronavírus kirobbanása miatt húztak fel a lezárt Vuhan külvárosában.

A Dabie hegyi regionális egészségügyi központ tegnap este 10.30-kor kezdte meg a betegek fogadását, miután a munkavállalók mindössze két napot töltöttek egy üres épület átalakításán. Több, mint ötszáz építőmunkás, villanyszerelő és a rendőrség dolgozott éjjel-nappal a Huangzhou kerület kórházának megnyitásához. A munkások napi 1200 jüant, vagyis 52 ezer forintot, azaz átlagos bérük háromszorosát kapták azért, hogy minél gyorsabban folyjon az építkezés.

Eredetileg májusra tervezték a kórház megnyitását, a koronavírus terjedése azonban felülírta a korábbi terveket.

A betegek számára víz, villany és internet is rendelkezésére áll az újonnan épített egészségügyi intézményben.

Az új kórházat kifejezetten a fertőzöttek számára építették, összesen 1000 betegággyal, illetve a legkorszerűbb berendelkezésekkel szerelték fel.

A hatóságok bejelentették, hogy a koronavírus kitörését követően Kínában az elhalálozottak száma 132-re nőtt, míg közel 6000 ember fertőződött meg. Az elmúlt 24 órában 26 halálesetet regisztráltak, egy kivételével mindet Hubei tartományban.

A világon minden ország kormánya kijelentette, hogy amennyiben az érintett területen tartózkodnak lakosaik, igyekeznek őket hazavinni, megvizsgálni, valamint szükség esetén karanténba helyezni.

Közben Hong Kong is csökkentette a szárazfölddel összekötő vasúti forgalmat annak érdekében, hogy megakadályozza a vírus terjedését. Dél-Korea is úgy nyilatkozott, hogy repülőgépet küld állampolgárai számára, valamint Franciaország és Mongólia is tervezi az evakuálást.

Már az Egyesült Arab Emírségekből is megerősítették a hírt, miszerint már ott is vannak fertőzöttek, ugyanis egy család nemrégiben tért haza Vuhanból.

A lezárások már több, mint ötven millió embert ejtettek csapdába a széleskörű intézkedések során. Hubei kórházai egyre több fertőzött beteggel küzdenek, így húszezer arcmaszkot és védőfelszerelést is küldtek a lezárt területre. Vuhanban az elkövetkezendő napokban még két kórházat építenek, amelyekben 2500 beteget tudnak majd fogadni és ellátni.

Ezek is érdekelhetnek