2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapEmberekMinimum hat kórházi dolgozó kaphatta el a koronavírust Rovó László szegedi rektortól

Minimum hat kórházi dolgozó kaphatta el a koronavírust Rovó László szegedi rektortól

-

Már szinte mindenki tudja, hogy a Szegedi Tudományegyetem egyik rektora, név szerint Rovó László koronavírus fertőzött ám a legnagyobb problémát az jelentette, hogy még mielőtt kiderült volna a betegség, több embert is megműtött és több kollégájával is érintkezett, akik száma minimum hat fő. Miután pozitív lett a koronavírus tesztje, azokat az orvosokat, ápolókat és kollégákat, akikkel kontaktban volt karantén alá helyezték.

Ez azt jelenti, hogy összesen kilenc aneszteziológust, jó pár fül-orr-gégészt és műtőst kellett emiatt karanténba küldeni. Rovó László azzal követte el a legnagyobb hibát, hogy az olaszországi síelése után nem vonult önként karanténba, (ami egyébként kötelező lett volna), hanem bement dolgozni. Persze Rovó nem egyedül ment Dél-Tirolba, hanem egy orvos munkatársával, aki viszont betartotta a szabályokat és hazaérkezés után egyből házi karanténba vonult.

Az RTL Klub híradója számolt be legelőször arról a tényről, hogy az orvos vélhetően Ausztriában járt, ám ezt a tényt nem erősítette meg. Viszont a megjelölt “Dél-Tirol” arról árulkodik, hogy igenis Olaszország területén járt. Rovó azzal védekezett, hogy nem lehet bizonyítani, hogy a külföldön való tartózkodása során fertőződött meg, illetve biztosan állítja, hogy egyik páciensét sem fertőzte tovább.

Rektori Hivatalát visszaérkezése után pontosan március 8-án foglalta el és ezt követően több fül-orr-gégészeti és nyak- fejsebészeti műtétet is végrehajtott. Egy kis idővel később koronavírusra utaló tüneteket produkált, ezért haladéktalanul elvégeztették rajta a tesztet, melynek eredménye pozitív lett.

Miután kiderült a baj őt és egész hivatalát karantén alá vonták és azokat is megvizsgálták illetve karanténba küldték, akikkel folyamatos kontaktban volt. Müller Cecília, országos tiszti főorvos elmondta a vasárnapi operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy megtették a szükséges lépéseket az üggyel kapcsolatban, levették az érintettektől a mintákat, illetve hazaküldték őket.

Ezek is érdekelhetnek