2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberek"Mintha a szívem szakadna ki a helyéről" - Döbbenetes szavak az anyától,...

“Mintha a szívem szakadna ki a helyéről” – Döbbenetes szavak az anyától, aki 27 vetélésen van túl

-

A várandósság minden anya életében az egyik legszebb dolog a világon. Éppen ezért az a legfájdalmasabb, amikor elveszíti a babát, akit annyira várt. Az pedig még rosszabb, ha ez a szerencsétlenség nemcsak egyszer történik meg. Egy harminchárom éves nőnek felfoghatatlan tragédiát kellett átélnie. A harmincas évei elején már három vetélést élt át, így már sem a családjának, sem a barátainak nem merte elmondani, hogy újra gyermeket vár.

Lisa huszonhét vetélésen van túl. 2007-ben minden komplikáció nélkül világra hozta gyermekét. Minden a tervek szerint alakult és a szülés is könnyedén ment. Éppen ezért Lisa nem is gondolta volna, hogy a második gyermekével ez nem így lesz. Ám a sors nem így akarta és kétszer is elvesztette magzatát. A nő nem akarta elhinni, hogy ez megtörténik vele.

Lisa kivizsgáltatta magát és kiderült, hogy rendkívül magas a természetes ölősejtjeinek száma, az NK sejtjeinek szintje. Ez azt jelenti, hogy a teste megöli a meg nem született embriókat. Ez a szint a nőknél általában öt százalék körül van. Ezzel szemben Lisánál tizenegy százalék volt. Az édesanya gyógyszeres kezelést kapott, amivel ugyan sikerült csökkenti ezt a számot két százalékra, ám a vetéléseknek ez sem vetett véget.

“Frusztráló és megterhelő ez az egész, sosem gondoltam volna, hogy ezt kell majd átélnem. Egy gyermek elvesztése sosem lesz könnyebb, mindegyiket nehezen éltem meg. Hiába vagyok termékeny, ha a teszten meglátom a két csíkot, hogy terhes vagyok, már nem mosolygok. Amikor ugyanis a fájdalom jön, és megtörténik a vetélés, olyan, mintha a szívem szakadna ki a helyéről. Amikor látod az erős szívdobbanásait a monitoron, nem akarod elhinni, hogy ismét elveszítheted a gyermekedet” – mondta Lisa.

Lisa napjainkra már huszonhét vetélésen van túl, ami annyira megviselte őt, hogy már nem is reménykedik abban, hogy gyermekének valaha is születni fog egy kistestvére.

Ezek is érdekelhetnek