2023 február 2 csütörtök
KezdőlapÁllatokMit jelent a sárga szalag egy kutya pórázán! Jobb ha te is...

Mit jelent a sárga szalag egy kutya pórázán! Jobb ha te is tudsz erről…

-

Te sem tudtok ellenállni a kutyusoknak? Megláttok egyet és azonnal odamennétek “dögönyözni”. Mi van akkor, ha sárga szalagot láttok egy kutya nyakörvére kötve?

Sárga szalag a kutyapórázon

A legtöbb kutyus, akit emberek közé visznek sétálni, mások láttán csóválja a farkát és játszani szeretne. Ezek az állatok hozzá vannak szokva az emberek közelségéhez. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kutyáknak is van jellemük, kedvük, habitusuk. Néha kiszámíthatatlanul tud reagálni, ha idegenekkel érintkezik. Az ilyen kutyáknak a nyakörvére, pórázára szoktak kötni sárga szalagot.

kep 2022 12 03 125227577
Mit jelent a sárga szalag egy kutya pórázán! Jobb ha te is tudsz erről...

A sárga szalag egy kutyapórázon nem egy jelentéktelen kiegészítő, vagy egy dísz. Ez egy figyelmeztető jelzés azoknak, akik megsimogatnák az állatot. Ekkor számolnunk kell arra, hogy a négylábú viselkedése kellemetlen meglepetésként érhet bennünket. Megijedhet, vagy agresszívvá válhat.

kep 2022 12 03 125455561
Mit jelent a sárga szalag egy kutya pórázán! Jobb ha te is tudsz erről...

A kutyáknak is szükségük van saját térre

A 2012 óta népszerűsített kutyapórázon sárga szalag kezdeményezője a „Sárga Kutya” társadalmi mozgalom. Az aktivistáknak nincs kétsége afelől, hogy a négylábúaknak is szükségük van saját térre. Az emberekhez hasonlóan ők is a komfortzónájukban élnek, amit jobb, ha nem sértenek meg, ha az állat nehéz karakterű.

kep 2022 12 03 125507053
Mit jelent a sárga szalag egy kutya pórázán! Jobb ha te is tudsz erről...

Vannak, akik a sárga szalagok alternatívájaként az egész pórázt használják ebben a színben. Mögötte ugyanaz az üzenet van, amely azt kiabálja, hogy “jobb, ha távol maradsz tőlem, megharaphatlak”.

Itt van amúgy egy komplett táblázat a különböző színek jelentéséről!

kep 2022 12 03 125650087
www.azenkutyam.hu

Ezek is érdekelhetnek