2022 május 20 péntek
KezdőlapÉrdekességekMost megtudhatod néhány szakma piszkos titkait, amelyek eddig rejtve voltak előttünk -...

Most megtudhatod néhány szakma piszkos titkait, amelyek eddig rejtve voltak előttünk – Teljesen ki fogsz akadni rajtuk

-

Minden vállalatnak és iparágnak megvannak a maga titkai, amelyek lehetnek olyan piszkosak és sötétek, amelyekre egy átlagember még csak nem is gondolna. Ha azonban ezek a titkok valaha is kitudódnának, akkor bizonyára mindenhol felkavarnák az állóvizet. Az ilyen belső információkat csakis az alkalmazottak tudnának elárulni, akik azonban arcukat sosem vállalják fel a nyilvánosság előtt, így a cégek könnyedén megússzák a jogi úton történő számonkérést.

A következőkben azonban fény derül olyan titokra a különböző szakmák területein, ahol jelenlegi vagy volt alkalmazottak leplezik le munkahelyüket. Többségük téged is biztosan felidegesít majd. Akkor vágjunk bele!

“Egy híres szálloda gyógyfürdőjében dolgoztam, ahol 20-30 ezer forintért árultuk a magnézium-szulfát és növényi olaj egyvelegét, mint kozmetikai sóradírt.”

“Egy benzinkút dolgozója voltam, amikor a főnököm arra utasított, hogy a használt motorolajos tartályokat öntsem a kút mögött lévő mezőre. Ez azért felháborító, mert egy liter ilyen olaj akár egy millió liter vizet is könnyedén beszennyez.”

“Egy elektronikai szervíz munkatársa voltam és állíthatom, hogy a készülékek újraindítása az esetek 80%-ában minden hibát kiküszöböl.”

“Nincs értelme megkérdezni az eladót, hogy az adott áru van-e esetleg raktáron, ugyanis, ha láttál már raktárat életedben, akkor pontosan tudod, hogy néz ki belülről. Ilyenkor nem csinálunk mást, mint hátramegyünk, várunk néhány másodpercet, majd visszaérve közöljük a vásárlóval, hogy a keresett termék nincs raktáron.”

“A médiában dolgozom, így elmondhatom, hogy az újságíróknak mindig szükségük van egy fantasztikus sztorira. Tehát ha problémád akad például egy gátlástalan szakemberrel vagy egy megbízhatatlan vállalkozóval, akkor bátran fordulj egy újságíróhoz, a nyilvánosság legtöbb esetben könnyedén orvosolja a problémát.”

“A bútorok hibáinak javításához gyakran egyszerű filctollakat használunk. Persze gondosan kiválasztjuk a színt, de ez akkor is csalás.”

“A bőrápolás területén dolgoztam, úgyhogy most elárulom, hogy az árult termékek 90%-a nem kerül többe ezer forintnál, mégis elkérnek értük a boltokban akár több tízezer forintot is. Az is meglepő számomra, hogy az emberek mennyire hiszékenyek, hiszen nem létezik olyan krém, amelyben kígyóméreg vagy vulkáni agyag van.”

“Farmer vagyok, így pontosan tudom, hogy minden terméket ugyanarról a mezőről takarítunk be, függetlenül attól, hogy „100%-ban természetes” vagy „GMO-mentes” matrica kerül majd rá végül. Ez csak bolti fogás, ugyanis az úgynevezett egészséges árukért több pénzt kérhetnek el tőlünk.”

“Rádiósként dolgozom. A műsorokban hallott játékok, élő adásokban történő betelefonálások és hallgatókkal történő beszélgetések mind csak színészi játék, semmi több. Hiába is próbálsz betelefonálni, soha az életben nem fognak élő adásba kapcsolni.”

“Egy burgonyafeldogozó üzem dolgozója vagyok és bizton állíthatom, hogy a burgonyapüréket és a kroketteket rossz minőségű krumpliból készítik, mert azokat már nem lehet kitenni a boltok polcaira.”

“Évekig búcsúsként dolgoztam. A nap elején szándékosan hagyjuk nyerni az embereket, hogy díjakat nyerjenek és elmeséljék az ismerőseiknek, akik később eljönnek szerencsét próbálni és sokkal több pénzt hagynak ott nálunk.”

“Óvónő vagyok és jobb, ha te is tudod, hogy a gyermekeid szinte mindent elmondanak nekünk, ami otthon történik velük.”

“Kémiai és mikrobiológiai kutatásokkal foglalkozom. Állíthatom, hogy a legtöbb háztartási tisztítószer fehérítőből, ecetből és hidrogén-peroxidból áll, valamint hozzájuk adnak némi illatanyagot is.”

“Tűzoltó vagyok és az alapvető biztonsági szabályokon túl 3 egyszerű dolgot tudok tanácsolni. Az első, hogy mindig tarts otthon füst- és szén-monoxid érzékelőt. A második, hogy lefekvés vagy otthonról távozás előtt szorosan zárd be az összes ajtót és ablakot. A harmadik pedig, hogy mindig győződj meg róla, hogy a gyermekeid tudják-e, hogy kell tűzoltót hívni és mi a pontos lakcímetek. Plusz az sem árt, ha mindig van egy vésztervünk, hogy hova és/vagy kihez menjenek, ha az otthonunk súlyos károkat szenved.”

Te mit szólsz ehhez? Gondoltad volna, hogy így átvernek minket?

Ezek is érdekelhetnek