2022 július 6 szerda
KezdőlapItthonMutatjuk az új száz forintost - 2020 második negyedévében kerül majd forgalomba

Mutatjuk az új száz forintost – 2020 második negyedévében kerül majd forgalomba

-

2019. október elsején a Magyar Nemzeti Bank új, korszerűbb alapanyagú száz forintos érmét bocsátott ki. Az új érme külső megjelenése és legfontosabb paraméterei (például átmérő, vastagság) változatlanok maradnak, az alapanyaguk acél helyett viszont réz-nikkel-cink ötvözet lesz, amely a tapasztalatok szerint az automatákban stabilabb működést biztosít az acél alapanyagú érmékkel szemben. A módosítást követően a jelenleg használt száz forintos érmék továbbra is forgalomban maradnak.

Tavaly októberben az érme-elfogadó automaták felkészítése az új száz forintos ok kezelésére is megkezdődött. Emellett pedig az MNB felhívja az érmeelfogadó automata üzemeltetők figyelmét, hogy aki eddig nem tette meg, készítse fel berendezéseit annak érdekében, hogy az automaták használata a lakosság számára ne okozzon problémát.

Az új alapanyagú száz forintosok automatákban történő elfogadásához szükséges beállítások elvégzéséhez az üzemeltetők a Magyar Nemzeti Banktól tesztérméket igényelhetnek egyszerű címletváltás keretében.

A korszerűbb anyagú száz forintos érme képe

Előlap:

Hátlap:

Ezek is érdekelhetnek