2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészség"Ne huncutkodj a pároddal karácsonykor". Egy szülésznő elmagyarázza miért...

“Ne huncutkodj a pároddal karácsonykor”. Egy szülésznő elmagyarázza miért…

-

Nem jó ötlet az ünnepek idején összebújni a pároddal. Legalábbis egy szülésznő ezt nyilatkozta nemrég a közösségi médiába. De miért mondana valaki ilyet?

A karácsony az év különleges időszaka. Az ünnepi díszek varázsa és a téli aura olyan romantikus légkört képes teremteni, amely egy afrodiziákumnak is felfogható. Nem mellesleg, a szeretet ünnepéről beszélünk. Ilyenkor – jó esetben- többen is félreteszik az egész évben felgyülemlett piszkálódás okozta sérelmeket és inkább a kapcsolatok pozitív oldalára koncentrálnak.

Egy szülésznő szerint nem a legjobb dolog ilyenkor összebújni a párunkkal. Miért? Mert ez az időszak nem a legjobb a teherbeesésre. A Twitteren közzétett monológja lenyűgözte az embereket.

Netán az alacsony hőmérséklet lenne a gond, amely kihatással van a baba egészségére? Vagy a szülésznő arra gondolhatott, hogy ilyenkor tartózkodjunk a testi bűnöktől?

A dolog ennél sokkal egyszerűbb. A modern fogamzásgátlási módszerek ellenére is, az ünnepek alatt lényegesen több intim kapcsolat végződik terhességgel, mint az év többi időszakában. A statisztikák szerint ekkor történik a legtöbb fogantatás, ergo 9 hónappal később, azaz szeptemberben születik a legtöbb gyerek. Már az ősz elején fejetlenség tapasztalható a szülészeti osztályokon.

A szülésznő is bevallotta, hogy a szeptember a legnehezebb hónap a számára. Ilyenkor születik a legtöbb gyerek.

Egy idei bejegyzésében ezt írta:

“Még csak szeptember 5. van, de már most elfáradtam. Nem bírok ki további 25 napot. Ha ismersz, vagy kedvelsz egy szülésznőt, akkor nem huncutkodtok többet karácsonykor.”

A bejegyzését 48 óra alatt elárasztották a kommentek. Egyesek úgy vélik, hogy a november sem lehet könnyebb, hiszen az 9 hónappal Valentin-nap után van.

Viccet félretéve, érdemes elgondolkodni a szülésznő szavain, mert a jelenleg is zajló COVID-19 járvány miatt előfordulhat, hogy a terhesség alatti korházban tartózkodás nem úgy alakul, ahogy azt a leendő anyukák elvárnák. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a koronavírus-fertőzés egy terhes nő számára is végzetes lehet.

Egyre többen mondják, hogy a teherbeesésre fel kell készülni. Egyre népszerűbbek a genetikai tesztek, amelyek lehetővé teszik annak megállapítását, hogy bizonyos személyek genetikai anyagának kombinációja okozhat-e születési rendellenességeket a gyermekben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek