2022 július 3 vasárnap
KezdőlapHírekNéhány perccel a felszállás után eltűnt a radarról egy Boeing 737-es utasszállító...

Néhány perccel a felszállás után eltűnt a radarról egy Boeing 737-es utasszállító repülőgép Indonéziában

-

Minden radarról eltűnt az indonéziai Sriwijaya Air légitársaság Boeing 737-500-as utasszállító gépe. A huszonhét éves repülő nem sokkal a felszállás után tűnt el a radarok képernyőjéről. Egyelőre a helyi sajtó is csak találgat, de a legtöbben úgy vélik, az utasszállítógép lezuhant.

A Sriwijaya Air légitársaság SJ182 jelzésű járata Jakartából a Borneó szigetén Nyugat-Kalimantan tartomány fővárosába, Pontianakba készült, 59 utassal a fedélzeten. Ám négy perccel a felszállás után, helyi idő szerint 14 óra 40 perckor Indonézia felett elvesztették a kapcsolatot a géppel. A radarokról tízezer láb magasságban tűnt el. A repülőgép fedélzetén 53 felnőtt és hat gyermek tartózkodott.

A gép mindössze egyetlen perc alatt háromezer métert veszített a magasságából, ezért a szakemberek úgy vélik, az utasszállító lezuhanhatott.

A Boeing Pontianak városába tartott, a menetidő pedig 95 perc lett volna. A gép 1994-ben került forgalomba és 2012 óta része a Sriwijaya Air flottájának.

A légitársaság egyelőre nem nyilatkozik, ugyanis igyekeznek minél több adatot gyűjteni és csak ezt követően számolnak be és adnak további tájékoztatást a történtekről. Az indonéz közlekedési minisztérium viszont bejelentette, hogy a repülőgép felkutatására az eltűnés után azonnal kutató- és mentőakciót indítottak.

Ezek is érdekelhetnek