2022 november 28 hétfő
KezdőlapEmberekNéhány srác, akik 6 hónap alatt változtatták meg egy volt zenetanárnő életét...

Néhány srác, akik 6 hónap alatt változtatták meg egy volt zenetanárnő életét – Igaz történet

-

A “Word of the boy” című projekt már majdnem két éves, s a YouTube nevű oldalon egy rövidke leírás található arról, hogy mi is a csatorna küldetése. Céljuk, hogy a lehető legtöbb embert inspirálják arra, hogy segítsenek másokon. Roman a csatorna megálmodója és operatőr barátja, Dmitrij egy Moszkva közeli városban jártak és olyan embereket kerestek, akiken segíthetnek, például szegény családoknak, nyugdíjasoknak, vagy fogyatékkal élőknek.

Lenyűgözött bennünket, mennyi videót tettek már közzé. látszik a felvételeken, hogy ők valóban csak segíteni szeretnének embertársaikon. Viszont volt egy történet, amire kifejezetten felfigyeltünk és most a fiúk szavaival meséljük el nektek.

“Vettünk némi ételt az időseknek, hisz biztosak voltunk benne, hogy ez mindegyikőjüknek jól jön. Utunk során találkoztunk egy személlyel, aki mindent megváltoztatott.

Ő Natalya, egy nagyon kedves asszony, aki találkozásunkkor szinte semmit sem látott, járni is alig tudott. Ételért kotorászott a szemetesben, hogy legalább a gyomrában legyen valami és ne éhezzen.

Régen Natalya Alexandrovna zenei és művészeti tanárként dolgozott. Zongorán és harmonikán is egyaránt játszott.

Este, mikor már úton voltunk hazafele láttuk a sötétben, hogy valaki a szemetesbe keres valamit. Még volt nálunk egy szatyor étel ezért odamentünk hozzá, és láttuk az őszinte boldogságot az arcán. Nagyon kedves és rendes hölgy volt.

Elmesélte, hogy volt egy lánya, Olga, aki 2018-ban végzett saját magával. A fiatal nő majdnem 1,4 millió forintos hitelt vett fel, amit egy idő után már nem tudott törleszteni. A hitel törlesztése így viszont Natalya-ra szállt és csekélyke fizetéséből körülbelül 35 ezer forintot kell havi szinten erre fizetnie és így a hónapban összesen 18 ezer forintja marad, ami vajmi kevés ahhoz, hogy boldogulni tudjon.

Van egy fiatalabb gyermeke is, aki 32 éves, de a folytonos stressz miatt epilepsziás lett. Rengeteget alszik és nem igazán mozdul ki otthonról. Édesanyjával közösen élnek egy picike lakásban.

Natalya a csípőműtétje után megpróbált munkát találni, de nagyon nehezen ment neki a gyaloglás is. Szemeivel is gondok vannak, szinte semmit sem lát. Az egyik szemével szinte semmit, míg a másikkal lát, de nagyon-nagyon rosszul.

A volt tanárnőnek nincs káros szenvedélye, nem iszik nem dohányzik.

Beszélgettünk vele a múltjáról, a zenéről és arról, hogy ki volt a kedvenc zeneszerzője. Amikor elköszöntünk tőle 23 ezer forint értékű dollárt nyomtunk a kezébe és azt mondta, hogy nem fogja elherdálni a pénzt. Első találkozásunkkor még nem volt egyértelmű tervünk, hogyan segíthetnénk rajta.

Egy bizonyos idő elteltével visszamentünk hozzá és többet tudtunk meg életéről. Rengeteg élelmiszerrel ajándékoztuk meg a kedves tanárnőt, ám a házába belépve rettentő szag csapta meg az orrunkat. Kiderült, hogy egy éve nincs áramuk, mert nem tudta kifizetni a számlákat.

Elmondta, hogy miután mindent kifizetett, összesen 8800 forintja maradt a hónapban.

11 éven át dolgozott óvodában, majd úgy döntött, hogy elmegy egy iskolába, ahol 13 éven át volt tanárnő. Néhány évvel ezelőtt rákot diagnosztizáltak nála, és 4 hónapig nem tudott menni dolgozni. Amikor visszatért kopaszon és lesoványodva, szinte senki sem ismerte fel őt. Megkérdeztük tartja-e bármelyik volt diákjával a kapcsolatot. Erre csak annyit mondott, hogy senkit sem akar terhelni.

Magánélete is félresiklott, férje megcsalta, de nem tudott neki megbocsátani. 2 gyermekével együtt elhagyta őt és egyedül nevelte őket.

Ezt a fotót 20 évvel ezelőtt készítették, amin Natalya és két gyermeke látható.

Nagyon szegény körülmények közt éltek , szinte nem volt mit enniük.

Ahogy hallgattuk a történetét nézegettük a régi képeit nagyon meglepődtünk, ugyanis a múltban ő nagyon szép nő volt. Mindenképpen akartunk neki segíteni.

Hogy hogyan is segítettünk az egykori tanárnőnek? Nos, 6 hónap alatt nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy jobbá tegyük az életét. Minden pillanatot dokumentáltunk és Natalyaról 9 videó készült.

(Natalya műtét után, egy moszkvai klinikán)

Eldöntöttük, hogy orvosoljuk a legnagyobb problémáit:

Kifizettük a villanyszámláit, és egy új villamos energiamérőt telepítettünk a házába, sőt új konnektorokat szereltünk a falakba.

Elvittük egy klinikára, ahol megvizsgálták a szemét és diagnózist állítottak fel. Kíváncsiak voltunk, hogy meg lehet-e műteni vagy sem.

Új hűtőt és tűzhelyt vettünk neki és ez még csak a kezdet volt.

Natalyát Moszkvába költöztettük és béreltünk neki egy lakást, valamint új ruhákat vettünk neki.

Arseniy Alexandrovitch szemsebész 2 szemműtétet fog végezni rajta, ami összesen 887 ezer forintba fog kerülni. Az orvos szerint, ha Natyala nem esik át ezen a műtéten, akkor két éven belül elvesztette volna a látását.

Ezen kívül megcsináltattuk a fogait, az eljárás nagyjából 3 hónapig tartott.

Amig Natalya Moszkvában volt, egy kis meglepetéssel készültünk neki és felújítottuk az otthonát. Kicseréltük az összes bútorát és új mosógépet kapott és még pár készüléket. Most már mindene megvan, amire szüksége lehet.

A lakás legjobb része egy zongora, amit Natalya fog használni, hogy előadhassa a saját maga által komponált zenéket.

Mielőtt végleg hazavittük volna, megláttunk egy szépségszalonnál és a utolsó simításokat is elvégeztük. Megcsináltattuk a haját, kapott egy szép sminket és úgy nézett ki, mintha kicserélték volna. Gyönyörű nő lett szeme pedig tele volt csillogással és hálával.

A lakás átalakításáról nem tudott, ez meglepetés volt. Ami pedig még jobb, hogy megtaláltuk régi diákjait, akik eljöttek hozzá.

2 hónap múlva, mikor visszatértünk hozzá, hogy lássuk ennyire változott meg az élete. Elismerte, hogy nehezen szokott hozzá az új lakáshoz, de kétségtelenül sokkal jobban érzi így magát.

Ami még jobb hír volt, hogy Natalyát felkérték, hogy tanítson egy iskolában és különórát is tart. Nagyon boldog, hogy újra dolgozhat, és végre van mit enniük. Nagyon hálás volt minden segítségért, amit adtunk neki.

Ezeknek a srácoknak nem ez az első ilyen történetük, mert tényleg azon vannak, hogy segítsenek az embereken. Természetesen nem egyedül finanszírozzák a holmikat, hanem hozzájuk hasonló rendes emberek segítik őket is, ruhákkal, tartós élelmiszerekkel, megunt elektronikai eszközökkel… stb. Le a kalappal előttük és mindenki számára példaértékűek lehetnek.

Ti ismertek ilyen embereket?

Ezek is érdekelhetnek