2022 május 29 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekNeked milyen az aláírásod? Ez a 10 dolog 79%-os pontossággal elmondja, milyen...

Neked milyen az aláírásod? Ez a 10 dolog 79%-os pontossággal elmondja, milyen a személyiséged

-

A szakemberek is egyetértenek abban, hogy valaki aláírásából következtethetünk a személyiségére is. Értelemszerűen nem lehet 100%-os profilt alkotni, azonban vannak olyan egyértelmű jelek, amik nagy valószínűséggel utalnak egy-egy jellemző tulajdonságra.
Az alábbiakban 10 ilyet gyűjtöttünk össze.

1. Óvatos

Azok, akik ügyelnek arra, hogy az aláírásuk nehogy hozzáérjen a vonalhoz, vagy nehogy alá menjen, általában az életben is óvatosak, megfontoltak és sokszor bizonytalanok. Nem szeretik a kockázatokat és gyakran pesszimistán állnak a dolgokhoz.

2. Monogram, szignó

Akik mindig csak a monogramjukat, illetve szignójukat írják le, többnyire zárkózott személyiségűek, akik szeretnek egyedül, a komfortzónájukon belül lenni. Csak nagyon kevés embernek nyílnak meg és még kevesebben vannak azok, akik teljesen ismerik őket.

3. Aláhúzás

Sokszor önzőek és nagyképűek azok, akik az aláírásukat még külön aláhúzással kiemelik. Szeretnek a figyelem központjában lenni és dicsekedni. Mindemellett elég érzékenyek is, akik könnyen megbántódnak.

4. Jobbra dőlő

Azok, akiknek az aláírása jobbra dőlő, gyakran társaságkedvelők és olyan típusúak, akik könnyen ismerkednek, hiszen elég közvetlenek.

5. Egyenes

Akinek az aláírásuk egyenes, általában ők maguk is azok. Szeretik az őszinte, lényegre törő beszédet. Továbbá nagyon megbízható és magabiztos személyiségűek.

6. Olvashatatlan

Azok, akiknek az aláírása inkább hasonlít valamilyen absztrakt rajzra, gyakran nagyon intelligensek és kedvesek. Továbbá képesek egyszerre több dologra is figyelni. A környezetükben lévők gyakran rejtélyesnek és titokzatosnak találják.

7. Díszes

Akik valamilyen felesleges motívumokkal díszítik az aláírásukat, többnyire nagyon kreatívak és szeretnek mindig mindent a saját elgondolásuk alapján csinálni. Nehezen viselik, ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt ők eltervezték.

8. Nagy kezdőbetű

Ha az aláírás kezdőbetűje szembetűnően nagy a többihez képest, az gyakran olyan személyiségre utal, aki hajlamos az arroganciára. Nem jellemző rá folyamatosan, csak bizonyos helyzetekben. Ilyenkor könnyen “elszalad vele a ló” és előfordul, hogy nagyon megbánt másokat.

9. Elnyújtás a végén

Akik az aláírásuk végét valamelyik irányba egy kicsit megnyújtják, jellemzően pozitív, optimista és motivált személyiségűek. Nem félnek a kockázatoktól, de a döntések előtt mindig jól átgondolják a lehetőségeket, a legapróbb részletekig.

 

10. Csak keresztnév

Ritka, de előfordul olyan is, aki csak a keresztnevét írja le. Ez általában akkor fordul elő, amikor valaki – rendszerint személyes okokból kifolyólag – nem szeretné vállalni a családjához tartozó identitást.

Ezek is érdekelhetnek