2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberekNem sokon múlt! - Életveszélyesen előzött a sofőr a XVII. kerületben

Nem sokon múlt! – Életveszélyesen előzött a sofőr a XVII. kerületben

-

Sajnos nem elég, ha mi magunk elővigyázatosak vagyunk vezetés közben, ugyanis sokaknak csak a gyors előrehaladás számít. Előznek, méghozzá felelőtlenül. Nem számít, hogy az útszakasz nem belátható, hogy rosszak az útviszonyok vagy éppen az sem, hogy vissza tudnak-e sorolni a sávjukba. Az autósok egy jelentős része meggondolatlanul és kapkodva vezet és rengeteg balesetet okoz. A cikkünkben szereplő autós ugyan megúszta a balesetet, de nem sokon múlt, hogy elvegye mások életét.

December 25-én a XVII. kerület Ferihegyi út-Felsőbabád utca útszakaszon kezdett életveszélyes előzésbe egy sofőr. A videót a bpiautosok.hu hozta nyilvánosságra pénteken. Az előzési manőver amellett, hogy életveszélyes, értelmetlen is volt. A kanyar túl közel volt, így az útszakasz nem belátható, ami a fedélzeti kamera felvételein is jól látszik.

A fehér autó előtt két gépjármű halad, amiknek megkezdi az előzését, majd a kanyarban feltűnik egy furgon a szembejövő sávban. Az autó sofőrje azonban nem húzódik be az első megelőzött autó elé, hanem belekezd a második jármű előzésébe is.

Kis híja volt annak, hogy ne következzen be hatalmas frontális baleset, éppen karácsony első napján.

Íme az esetről készült felvétel:

Ezek is érdekelhetnek