2022 július 2 szombat
KezdőlapEgészségNémetország a teljes lezárás mellett döntött. December 16-tól zárva minden üzlet.

Németország a teljes lezárás mellett döntött. December 16-tól zárva minden üzlet.

-

Németországban új rekord dőlt meg december 11-én a koronavírus halálozások tekintetében. Ahogy Magyarországon, úgy a német barátainknál is a túlterhelés küszöbén áll az egészségügyi ellátás. Nincs mit tenni, így a kormány úgy rendelkezett, hogy december 16-án mindenki bezárja az üzleteket.

Robert Koch, a Fertőző Betegségek Intézetéből számolt be arról, hogy december 11-én 29875 koronavírusos megbetegedést regisztráltak Németországban. Ebből 598 ember halt meg, ami rekord volt mind az új megbetegedések, mind pedig a halálozások számát tekintve is.

Tegnap reggel 20.200 fertőzésről számoltak be és további 321 ember halt meg. Németországban, eddig 1320716 ember fertőződött meg és 21787-en haltak meg. Ez nagyon hasonló a Lengyelországi adatokhoz, de Németországban több mint 80 millióan élnek.

A sajtó eddig puhánynak gondolta a német korlátozásokat, noha náluk is zárva voltak a bárok, éttermek továbbá ugyanúgy volt korlátozás a boltbajárást tekintve. A vezetők most radikálisabb lépést voltak kénytelenek elrendelni. Úgy vélik, hogy napi 590 állampolgár elvesztése elfogadhatatlan.

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy akkor milyenek lesznek a közelgő ünnepek? A németek már tudják és sajnos nem olyan, mint szerették volna.

Angela Merkel német kancellár hivatalosan bejelentette az új korlátozások bevezetését. A kormány terve szerint a legtöbb üzlet december 16-tól január 10-ig zárva tart. Csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és bankok maradhatnak nyitva.

Könnyebb korlátozásokat szeretnénk, de a karácsonyi vásárlások miatt a társas kapcsolatok száma jelentősen megnőtt.” – mondta Merkel.

December 16-tól az iskolák is bezárnak. Néhány munkavállalónak fel kell függesztenie a tevékenységét, vagy megengednie, hogy az alkalmazottai távmunkában dolgozzanak.

Legfeljebb 10 ember tartózkodhat együtt karácsonykor. A korlátozások nem vonatkoznak 14 év alatti gyermekekre. Az ünnepi időszakon kívül két háztartásból legfeljebb öt ember találkozhat.

A pirotechnikai eszközöket betiltották. A kormány a hatósággal karöltve utasította a német állampolgárokat, hogy szilveszterkor tartózkodjanak a tűzijátékoktól.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Ezek is érdekelhetnek