2022 november 28 hétfő
KezdőlapTech & TudományNyilvánosságra hoztak egy felvételt a repülőről, mely belecsapódott a WTC toronyba. Ettől...

Nyilvánosságra hoztak egy felvételt a repülőről, mely belecsapódott a WTC toronyba. Ettől biztosan eláll a szavad.

-

A World Trade Centerbe csapódott repülőgép felvételei új megvilágításba helyezik a 2001. szeptember 11-i merényletet. Az internet népe egyszerűen képtelen felfogni, hogy mi játszódhatott le az eltérített repülőgép fedélzetén. Az egyik utas megható üzenetet hagyott.

Lassan 20 éve már, hogy megtörtént az, amit sosem hittünk volna, hogy megtörténik. A Világkereskedelmi központ elleni támadás örökre a kollektív tudatba került, mint az iszlám állam a nyugati világra jelentett fenyegetés szimbóluma. Azóta is számtalan meg nem válaszolt kérdés van az Al-Kaida támadással kapcsolatban. Időről időre azonban felbukkannak új információk, melyek segítenek jobban megérteni a támadás okait és menetét. Most az United Airlines 175-ös gépéről szereztek egy hangfelvételt, mely közvetlenül a becsapódás előtt készült.

A massachusettsi Brian David Sweeney repülőgéppel utazott Bostonból Los Angelesbe, miután az al-Kaida terroristái eltérítették a gépet. A repülő irányt váltott és New York felé vette az irányt. Néhány pillanattal később, nagy sebességgel, belecsapódott a Világkereskedelmi Központ déli tornyába. A fedélzeten tartózkodó mind a 65 embert meghalt. A négy támadás következtében elhunytak teljes száma 2996 volt. Továbbá 6291 ember megsebesült.

Bryan már a becsapódás előtt is pontosan tudta, hogy esélyük sincs megmenekülni. Úgy döntött, hogy az egyetlen, amit tehet az, ha elköszön a kedvesétől. Még utoljára felhívta a feleségét Julie-t. Máig nem ismert, hogy volt képes telefonálni ilyen nagy magasságból, de végül sikerült egy üzenetet hagynia a kedvese hangpostáján.

“Jules, itt Brian. Figyelj, az eltérített repülőgépen vagyok. A dolgok nem állnak túl jól. Csak azt szeretném, ha tudnád, hogy nagyon szeretlek. Szeretném, ha jól éreznéd magad és élveznéd az életet. Ugyanezt kívánom szüleimnek is. Találkozunk majd ha Te is ideérsz. Nagyon szeretlek bébi.”

A felvétel nemrég jelent meg a TikTok-on. Mindenkit meghatott Brain és a felesége története. Julie egy interjúban bevallotta, hogy nagyon hálás a férjének, amiért ezt az üzenetet hagyta. Sajnos nagyon keveseknek adatott meg a lehetőség, hogy elbúcsúzzanak a szeretteiktől.

Az üzenet az alábbi videóban meghallgatható.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek