2022 július 4 hétfő
KezdőlapCelebNyilvánosságra került az utolsó fotó Diego Maradonáról

Nyilvánosságra került az utolsó fotó Diego Maradonáról

-

Gyászol a futballvilág és a rajongók, hiszen november 25-én egy világklasszis labdarúgót veszítettünk el. Diego Maradona most már az égben rugdalja tovább a labdát és bár sok zűrös ügye volt, a rajongók imádták őt és ez a mai napig sem változott. Maradona szerdán, életének 61. évében hunyt el otthonában, ami Tigre városában található.

Bár az orvosok apró lépésekben szerettek volna haladni a gyógyulási folyamat során, hogy az egykori focista szép lassan megerősödjön, de sajnos az állapota javulás helyett romló tendenciát mutatott. Emellett mentális problémákkal is küzdött és a klinika elhagyása után is állandó megfigyelés alatt állt. Függőségei miatt mindenki tisztában volt azzal, hogy ez a folyamat bizony rendkívül hosszadalmas lesz. Egy bentlakásos nővér biztosította Maradona felügyeletét, de barátai és családtagjai is gyakran látogatták őt. Leginkább lányai, Jana és Gianna voltak gyakori vendégek a sportoló házában.

Közeli hozzátartozói szerint már a hatvanadik születésnapja előtti este is kedvetlen volt. A Gimnasia de la Plata csapata visszavárta őt, mint edzőt, így orvosai úgy vélték, ez ösztönző lehet a legenda számára. Abban bíztak, hogy Maradona legalább az edzésekre kilátogat majd, amíg gyógyul.

A futballtársadalom egy emberként gyászolja az argentin világsztárt, rajongói összegyűltek és együtt emlékeztek az isteni Diego Maradonára, akinek élete utolsó fotója a kórházban készült, éppen operációja után. Személyi orvosával, Leopoldo Luque-vel készítettek egy közös képet. A fotó nyilvánosságra kerülése után a Maradona család felháborodását fejezte ki, az orvos pedig elnézést is kért a kép közzé tétele miatt.

Csütörtök reggel közzétették a futballista halálának pontosabb körülményeit. A boncolási jegyzőkönyv szerint a néhai focista halálát szívelégtelenségből fakadó tüdőödéma okozta. Maradonát hirtelen érte a halál. Egy másik lap arról cikkezett, hogy a legenda szerda reggel még felkelt, bevette gyógyszereit, majd visszafeküdt és ezt követően többé már nem kelt fel. Délelőtt fél tizenkettőkor próbálták felébreszteni, de már nem sikerült. Nekifogtak ugyan az újraélesztésnek, azonban már csak a halál beálltát lehetett megállapítani.

Szemtanúk szerint Maradona előző este 23:30-kor még élt és Jonatan Esposito, a klasszis unokatestvére még beszélt is vele. A San Isidro megyei főügyész, John Broyard egyértelműen kizárta az idegenkezűséget.

Amikor Diego Maradona holttestét elszállították otthonából, az utcákon tömegek gyülekeztek és tapssal búcsúztak kedvenc futballistájuktól.

Ezek is érdekelhetnek