2023 február 8 szerda
KezdőlapEgészségNyitott vagy zárkózott vagy? Mit veszel észre először a képen?

Nyitott vagy zárkózott vagy? Mit veszel észre először a képen?

-

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter és tudós az emberi személyiség két típusát határozta meg: az extrovertált és az introvertált. A következő egyszerű optikai teszt segíthet meghatározni személyiségtípusát. Introvertált vagy extrovertált? Csak egy gyors pillantásra van szükség az alábbi képre. Ellenőrizd le magadat!

Introvertált vagy extrovertált?

A Carl Jung által a 20. század elején bevezetett fogalmak az alapvető társadalmi attitűdök két típusát határozzák meg: az extraverziót és az introverziót. A társadalom nagy része az extrovertáltakat részesíti előnyben, mert leleményesebbek és társaságkedvelőbbek. Az introvertáltak viszont alsóbbrendűnek, túl lassúnak és szükségtelennek tartják magukat. Ez a személyiségtípus azonban rendkívül értékes lehet.

kep 2022 12 30 111309257
Nyitott vagy zárkózott vagy? Mit veszel észre először a képen?

Ha nem vagy biztos benne, melyik csoportba tartozol, töltsd ki az alábbi személyiségtesztet. Az illúziótesztek nagyon szórakoztatóak. Ezen túlmenően az optikai csalódás megváltoztathatja azt a felfogásunkat, amit valójában látunk a képen. Következésképpen az ilyen tesztek képesek megmutatni rejtett tulajdonságainkat és hibáinkat.

Ne feledd, az első benyomás számít! Tudd meg, melyik személyiségtípus vagy: introvertált vagy extrovertált?

kep 2022 12 30 110942610
Nyitott vagy zárkózott vagy? Mit veszel észre először a képen?

Megoldás

A fenti optikai csalódásban két fát vagy egy hátrafordult nő arcát láthatjuk. Az elsőként észrevett tárgy megmutatja, milyen attitűdhöz tartozol.

kep 2022 12 30 111028344
Nyitott vagy zárkózott vagy? Mit veszel észre először a képen?

Ha háttal álló nő alakját láttad, akkor introvertált vagy. A legtöbb esetben az ilyen emberek álmodozók, akik szeretnek egyedül lenni. Elsősorban saját szenvedélyeidre és szükségleteidre koncentrálsz. Ezenkívül rendkívül empatikus ember vagy, és gyorsan megérzed mások érzelmeit. Ha van barátod, ez a kapcsolat tartós lehet…

Két fa

Ha először a fákat vetted észre, akkor extrovertált vagy. Élvezed az emberek társaságát, könnyen szerzel új barátokat. Emellett magabiztos vagy, és szeretsz a figyelem középpontjában lenni. Valószínűleg te is elég beszédes vagy. Nem szereted az unalmat, és pozitív energiával töltesz fel másokat. Javíthatatlan optimista, aki élvezi az életet.

Te melyik személyiségtípus vagy?

Ezek is érdekelhetnek