2023 június 10 szombat
KezdőlapHírekNyolcadszorra sem jár szigorúbb büntetés az állatkínzóknak - A Fidesz ezúttal sem...

Nyolcadszorra sem jár szigorúbb büntetés az állatkínzóknak – A Fidesz ezúttal sem szavazta meg

-

dog 3071334 1920 e1572437857327 1140x641

„Továbbra is nagy becsben tartja a kormány az állatkínzókat, ugyanis a Jobbik azon javaslatát, hogy lényegesen szigorítsák az állatkínzásért kiróható büntetéseket, a Fidesz-KDNP a tegnapi napon egyszerűen lesöpörte az Igazságügyi Bizottság asztaláról” – jelentette be a Jobbik ma délelőtt.

A közelmúltban is rengeteg eset volt hazánkban, ami közfelháborodást keltett az állatszeretők-és tartók körében. A Fidesz azonban még csak meg sem indokolta döntését, miszerint ezúttal sem szigorítják az állatkínzókra kiróható büntetés mértékét. Ezzel továbbra is hagyja, hogy szinte büntetlenül maradjanak azok az emberek, akik ártatlan állatokat kínoznak és ezzel pusztítanak el.

6 1 1

A Jobbik és természetesen a lakosság többsége is úgy gondolja, hogy az állatkínzók nem kapnak megfelelő büntetést tetteikért, ezért nem is rettenek el attól, hogy elkövessék azokat. Egyetlen szigorúbb büntetés is eredményt hozhatna, amellyel visszafojthatnák ezeket az erőszakos cselekedeteket, de a kormánypártnak esze ágában sincs egyetlen lépést is tenni az ügyben.

„Ez, köszönhetően az állatkínzó kormánynak, a jövőben sem fog változni. A Jobbik felháborítónak tartja a döntést, és a továbbiakban is küzdeni fog azért, hogy egyszer hatályba lépjen egy szigorúbb törvény” – fogalmazott a párt.

302559

Ezek is érdekelhetnek