2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekNyom nélkül tűnt el a 3 éves kislány - Évekkel később az...

Nyom nélkül tűnt el a 3 éves kislány – Évekkel később az idősebb nővérek elmondták a szörnyű igazságot

-

Íme egy újabb eset, ami bizonyítja, hogy nem mindenki való szülőnek. Eddig is tudtuk, hogy akadnak emberek, akik semmilyen értelemben nincsenek felkészülve arra, hogy szülők legyenek, és ez később bizony be is igazolódik. Bezzeg az, aki évek óta szeretne kisbabát, annak nem jön össze. Ez a legigazságtalanabb dolog a világon. Mai történetünk olyan szomorú, hogy nehéz visszatartani a könnyeinket.

2011-ben Lena Marie Lunsford illetve gyermekei Vadisban, Nyugat-Virginiában éltek. Rengeteg kérdőjel és megválaszolatlan kérdés keringett az ügy kapcsán. A 3 éves Aliayah egyik napról a másikra eltűnt és senki sem tudta megmondani mi lett vele. Anyja reggel 9 órakor vette észre, hogy nincs az ágyában, de csak fél 12-dél körül értesítette a rendőrséget.

Miután a rendőrök minden szükséges információhoz hozzájutottak, belekezdtek a nyomozásba. Sok ember vett részt a keresésben, a média is országszerte beszélt a kislányról de sajnos nem találták meg. Arra sem sikerült rájönni, hogy mégis mi történhetett vele. Ahogy teltek a percek, órák, napok egyre több és több kérdés merült fel, melyekre nem volt válasz.

A kihallgatás idején a 3 éves gyermekek idősebb nővérei, akik akkor 9 és 11 évesek voltak láthatóan megrémültek testvérük eltűnése miatt. Olyan csendesek voltak mint még soha. Az apjuk azt gondolta, hogy valami nincs rendben velük.

Ralp a gyerekek apja azt mondta a nyomozóknak, hogy gyakorlatilag nem ismer rá a lányaira. Olyan, mintha be lennének programozva. Csak hosszú évek után sikerült megállapítani, hogy miért viselkedtek úgy a lányok, ahogy.

A nyomozás és az eset vizsgálata nagyon hosszú ideig tartott és semmilyen eredményt nem hozott. Nem volt bizonyíték arra, hogy az édesanya bántotta a kis Aliayaht.

2017-ben végül kiderült, hogy mindkét lány látta, ahogy anyjuk elteszi láb alól a kishúgukat. Attól féltek, hogy velük is ugyanez fog történni ezért egy szót sem szóltak. Az anya egy fadarabbal hajtotta végre a szörnyűséget.

A lányok megpróbálták megmenteni Aliayaht, ezért az ágyukba vitték. Megpróbálták a lehető legjobban és legjobb tudásuk szerint (ismételjük 9 és 11 évesek voltak) ellátni a sebeit. Remélték, hogy elég lesz ahhoz, hogy életben tartsák. Észrevették, hogy kishúgukkal nagyon nagy baj van. Többször ellenőrizték, hogy lélegzik-e még. Amikor látták, hogy már nem él hívták anyjukat, aki betette a kislányt egy szennyeskosárba és elvitte valahova.

A későbbi kihallgatások során döbbenetes új tényekre derült fény. Kiderült, hogy Lena nem csak egy alkalommal viselkedett így lányával. Hosszú ideje csinálta, ha az engedetlenség legkisebb jelét is tapasztalta.

Lena elveszítette a felügyeletet gyerekei felett és életfogytig tartó börtönre ítélték. Egy évvel az eset után a gyerekeket örökbe fogadta Craig és Cammie Cole. Abban az időben a Cole család még nem hallott a Lunsford-történetről, de gyorsan utánaolvastak a részleteknek.

“Voltak gyanúink, de nem tudtuk pontosan mit tudnak a lányok. Mindig azt hittem, hogy nagyon hűségesek Lenához, meg akarják védeni. De mint később megtudtam, valójában csak nagyon féltek tőle, ezért nem fedték fel titkukat. Mindent félelemből nem pedig hűségből csináltak.” – fogalmazott Craig.

“Gyanítottam, hogy van valami, többet tudnak mint amit elmondanak, de aztán egy részem, azt mondta:” Nem, azt mondták, hogy nem tudnak semmit, és nekem bíznom kell bennük.” – mondta Cammie.

A lányok 2016-ban mondták azt, hogy nem tudják tovább magukban tartani a titkot. Destiny részletesen emlékezhetett arra, mi történt kishúgával. Szerinte Aliayahval már másként bántak, mint a többi testvérrel. Azt mondta, hogy szigorúbb büntetései voltak, néha sós vizet kellett innia, de ételtől és ruháktól valamint takaróktól is megfosztotta őt. Aznap este Lena elvitte a ruháit és az ágyneműit is, mielőtt Aliayah lefeküdt.

Anyjuk megígértette a lányokkal, hogy soha nem fogják elmondani ezt a titkot. Craig felvette a kapcsolatot Lewis megyei hatóságokkal, és Destiny hamarosan elmesélte történetét a nyomozóknak. Rámutathatott arra a tárgyra, mellyel elkövette a borzalmat. A rendőrség évek óta kétségbeesetten próbálta összerakni a képet, és végül most minden a helyére került.

Ekkor azonban Kiara még nem tudta, hogy nővére beszélt a rendőrséggel és elmondta nekik az igazat. Szükségük volt Kiara vallomására is, hogy még biztosabbak legyenek. A rendőrség előálltak azzal a tervvel, hogy a Coles otthonát bepoloskázzák és Destiny megpróbálja valahogy rávenni Kiarat, hogy beszéljen. Destinyn is volt egy mikrofon. Néhány óra múlva az elemek kezdtek lemerülni, és attól tartottak, hogy a művelet meghiúsul. Hirtelen a lányok beszélgetni kezdtek. Craig azt mondta: “Beszélnek. Megtörténik”

Ezek után tartóztatták le Lenát, és az egy éve húzódó tárgyalásra most végre sort kerítettek. Ekkor ítélték életfogytig tartó börtönre.

A rendőrség megpróbálta megtalálni a kislány testét. Kiara és Destiny külön-külön vezetett el egy-egy nyomozót az ominózus helyszínre, ahol utoljára látták kishúgukat. Anélkül, hogy összebeszéltek volna, mindketten pontosan ugyanoda vezették a rendőröket. A kutyák is ott jeleztek, de a testet nem sikerült megtalálni. Azt gyanították, hogy valaki elvitte. Aliayaht nem találták meg, de biztosak voltak benne, hogy valahol az erdőben van a maradványa.

Ezek is érdekelhetnek