2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapCelebŐ volt 60-as évek egyik legszebb színésznője - Ilyen volt Sharon Tate...

Ő volt 60-as évek egyik legszebb színésznője – Ilyen volt Sharon Tate valójában

-

Sharon Tate neve leginkább Quentin Tarantino, Volt egyszer egy…Hollywood című filmje miatt lett beszédtéma. A nagyszerű filmnek története azonban rendkívül szomorú. A háttérben a hippi bandavezér, Charles Manson által elrendelt aljas gyilkosság áll, aminek többek között Sharon Tate volt az elszenvedője.

A színésznő csupán 27 éves volt amikor elhunyt. Sharon fényes karrier előtt állt és nem mellesleg gyermeket is várt.

A modell 1943-ban született, szépségére pedig már gyermekkorában felfigyeltek. Tizenhat évesen egy szépségversenyt is megnyert, modellként pedig rengeteg magazinban pózolt. Azonban ennél sokkal jobban érdekelte a színészet, statisztaként kezdett dolgozni. Kisebb szerepei után még Golden Globe-jelölésig is eljutott.

1967-ben kötött házasságot a lengyel származású filmrendezővel, Roman Polanski-val. Egy évvel később pedig már gyermeket várt tőle. A színésznőt nagyon ígéretesnek tartották, mindenkit képes volt lenyűgözni szépségével és bájával. Mindez azonban sajnos nem tartott sokáig, ugyanis 1969 augusztusában brutális gyilkosság áldozata lett.

Karrierje modellkedéssel indult, rengeteg magazinban szerepelt, ahol a testét sem félt megmutatni.

A ’60-as évek közepén indult filmes karrierje, tehetségét pedig mindenhol elismerték. A bal oldali képen 1969-ben, az utolsó filmje forgatásán látható.

Sharon Tate ikonikus fonott frizurája előtt a Volt egyszer egy…Hollywood premierjén az őt alakító Margot Robbie is tisztelgett.

Ilyen volt a ’60-as évek jellegzetes füstös cicasminkje.

A jobb oldali képen férjével, Roman Polanski-val

Ezek is érdekelhetnek