2022 július 6 szerda
KezdőlapCelebŐk voltak a legjobban fizetett gyerekszínészek, akiket mindenki irigyelt

Ők voltak a legjobban fizetett gyerekszínészek, akiket mindenki irigyelt

-

Mindannyian tudjuk, hogy napjainkban a filmipar az egyik legjövedelmezőbb iparág. Persze a tehetség mellett egy kis szerencsére is szükség van ahhoz, hogy valaki a hollywoodi csillagok közé emelkedjen. 2020-ban Dwayne “The Rock” Jonhson a legjobban fizetett színész, ugyanis tavaly június elseje óta 87,5 millió dollárt kaszált és még nincs vége az évnek.

Ugyanakkor a gyermekszínészek sem keresnek rosszul, sőt, néhányuk fizetését bizony bárki megirigyelné. Ezek a tehetséges kisemberek olyan kemény pénzeket tehetnek zsebre, amikről mi, átlagemberek csak álmodhatunk és amit talán fel sem tudnánk fogni. Cikkünkben bemutatjuk az elmúlt évtizedek legjobban fizetett színészpalántáit, akik első szerepük óta már felnőttek, de néhányuk sikere még a mai napig is töretlen.

Miley Cyrus

Az énekes-és színésznőt a Hannah Montana című sorozat tette híressé. A sorozat 2006-ban indult hódító újára és Miley már abban az időben tizenötezer dollárt, azaz 4,5 millió forintot kaszált epizódonként. Igen, nem évadonként, hanem epizódonként. Minden évad harminc részes volt és négy készült belőle. Szóval, szorozzuk csak be ezt a 120 epizódot ezzel a 4,5 millió forinttal. Eszméletlen összeg, ugye?

Dylan és Cole Sprouse

Az ikerpárt a Zack és Cody élete című Disney-sorozat tette világhírűvé, de nem ez volt az egyetlen sorozat, amiben szerepeltek. A Disney epizódonként húszezer dollárt fizetett nekik, ami forintra átszámítva hat millió. Emellett láthattuk őket a Jóbarátok című filmsorozatban, amiben Ross fiát, Bent alakították. Dylan egyébként fülig szerelmes volt Jennifer Anistonba, így nehézséget okozott számára a forgatás, ugyanis a “Rachellel” közös jelenetei alatt képtelen volt koncentrálni és ezért mindig elfelejtette a szövegét.

Keke Palmer

Keke napjainkban már 27 esztendős, akit annak idején szintén a Disney tett híressé, méghozzá True Jackson című sorozatával. Minden egyes epizódért húszezer dollár ütötte a markát. 2008-ban kapta meg a főszerepet a Nickelodeon sitcomjában, a True Jackson-ban, aminek főcímdalát is ő írta és adta elő. Húszezer dolláros fizetésével a negyedik legjobban fizetett gyermeksztár lett a televízióban. A színész-énekesnő négy NAACP Image Awards-ot és BET YoungStars-díjat nyert.

Selena Gomez

Ma már nincs olyan ember a világon, aki ne hallotta volna Selena Gomez nevét. Miley Cyrusszal együtt a karrierje, gyereksorozat színészként. Selena a Varázslók a Wawerly helyből című sorozatszerepért epizódonként huszonötezer dollárt, azaz 7,5 millió forintot zsebelt be. Emellett később még játszott néhány filmben, de a valódi sikert énekesnőként érte el.

Gary Coleman

Coleman a Diff’rent Strokes című sorozatban kapott szerepet, amikor még csak tíz esztendős volt. Arnold Jacksont alakította a sorozatban, ezért pedig hetvenezer dollárt, vagyis 21 millió forintot kapott minden egyes epizódért. Gary az 1970-es évek végén és 1980-ban az egyik legjobban fizetett gyermekszínész volt. Az Oscar és hatszoros Golden Globe-díjas színész ma már nincs köztünk, 2010. május 28-án subduralis haematoma következtében hunyt el 42 évesen.

Frankie Muniz

Munizt a Már megint Malcolm című sorozat tette híressé. Az eddig felsorolt színészek közül ő kereste a legtöbbet epizódonként, ugyanis 36 millió forintnak megfelelő dollár ütötte a markát minden egyes részért. Hollywoodban 2003-ban ő volt az egyik leggazdagabb tizenéves színész. 2001-ben Emmy-díjra is jelölték. Televíziós karrierje során több vendégszerepet is kapott, például a Sabrina, a tiniboszorkán és a Mad tv című sorozatokban. Első filmes főszerepe a Kutyám, Skip-ben volt, amiben Willie Morist testesítette meg.

Rico Rodriguez

Rico a Modern család című sorozatnak köszönhetően vált világhírűvé, amiben az érzékeny Manny Delgadot formálta meg. Fizetésével már felülmúlta Munizt is, ugyanis Rico 45 millió fointot kapott részenként. 2012-ben egy könyvet is írt.

Miranda Cosgrove

Miranda a Nickelodeon Drake és Josh című sorozatának köszönheti sikerét, amiben Megan Parkert alakította. Minden egyed epizód után 54 millió forinttal lett gazdagabb. 2001-ben az ötéves Lana Langot alakította a Smallville tévésorozatban. 2007-2012 között az iCarly sorozatban főszereplője lett, ahol Carly Shay-t alakította. A színésznő énekesi babérokra is tört, első albumát 2009-ben adta ki, Sparks Fly címmel.

Angus T. Jones

Ki ne ismerné a Két pasi meg egy kicsi című sorozatot, amiben Angus Jake Harpert alakította. Persze a sorozat kedvelői nem az eszéért szerették az aranyos kisfiút, hiszen Jake egy bugyuta srác volt, ez pedig felnőtt korára sem változott. A színész epizódonként háromszázezer dollárt, azaz kilencven millió forintot kapott. 2012 novemberében Jones elmondta, hogy megkeresztelkedett és továbbá nem akar szerepelni a Két pasi meg egy kicsiben, sőt, a nézőket is arra ösztönözte, hogy ne nézzék tovább a sorozatot. 2014. március 18-án Angus T. Jones hivatalosan bejelentette távozását a műsorból, de a fináléban még visszatért.

Millie Bobby Brown

Millie Bobby Brown már tizenhat évesen a legjobban fizetett gyerekszínész volt. A Stranger Things című sorozatban epizódonként 350 ezer dollárral, azaz több, mint 105 millió forinttal lett gazdagabb. 13 éves korában megkapta karrierje első Emmy-jelölését “a legjobb női mellékszereplő” kategóriában. Ő a valaha volt legfiatalabb személy, aki bekerült a világ 100 legbefolyásosabb embere közé a Time magazin listájában.

Ezek is érdekelhetnek