2022 június 27 hétfő
KezdőlapEmberekÖngyilkos lett egy diák, mert azt hitte, hogy megbukott egy vizsgán. Az...

Öngyilkos lett egy diák, mert azt hitte, hogy megbukott egy vizsgán. Az egyetem hibázott.

-

Öngyilkos lett egy tanuló, mert az egyetem közölte vele, hogy megbukott a vizsgán. A fiatal lány azt hazudta a rokonainak, hogy elmegy bevásárolni, közben öngyilkos lett.

Egy óriási hiba

A walesi Cardiffi Egyetem hallgatója volt a 21 éves lány, Mared Foulkes. Aktívan részt vett az egyetemi életben, tanulmányaira pedig rendkívüli módon odafigyelt, mindig maximálisan teljesített. Gyógyszerészhallgató volt, és tudta, hogy csak az egyetem elvégzésével válhatnak valóra álmai.

Ám amikor szembesült a hírrel, hogy egy komoly vizsgája “sikertelen” lett, teljesen összetört. A szülők látták a lányon, hogy szomorú, de nem akart róla beszélni. Édesanyjának, Iona Foulkesnak csak annyit mondott, hogy elmegy a Tescoba vásárolni. Ám ahelyett hogy a boltba ment volna, kiment az egyik hídhoz. A vízben megtalálták a testét.

“Biztos vagyok benne, hogy a vizsga miatt vetett véget az életének. Mindig a maximumra törekedett, és most teljesen összetört.” – meséli az édesanya

Később kiderült, hogy az egyetem rosszul közölte az eredményeket. Valójában a lány sikeres vizsgát tett. A Gyógyszerészeti Minisztérium igazgatója megerősítette, hogy valóban sok a hiba a rendszerben, és rossz eredményeket adtak ki.

“Biztosan megrémült, amikor meglátta az értesítést, nem tudta mit tegyen. Sajnálom, hogy nem voltam mellette, megmenthettem volna…”

“A családunk teljesen összetört. Sajnáljuk, hogy rossz eredmények kerültek ki. Mared már csak a szívünkben él és csak az emlékekből meríthetünk erőt. Itt vannak a fényképek, a ruhái és a könyvei… a szívünk pedig majd megszakad.” – mondja édesanyja

Ezek is érdekelhetnek