2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapEmberekOrbán Viktor: 4 millió beoltottnál nyitnak a szolgáltatások, de csak védettségi igazolvánnyal...

Orbán Viktor: 4 millió beoltottnál nyitnak a szolgáltatások, de csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni őket

-

Orbán Viktor miniszterelnök, ahogy mindig úgy most is a Kossuth rádióban beszélt a jövőbeni tervekről. Most, hogy sikerült elérni a 3,5 millió beoltottat, így a holnapi nappal már biztos, hogy kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ennek a hírnek bizonyára sokan örülnek, hiszen már nagyon régóta be vannak zárva ezek a helyek, no meg az emberek is saját lakásukba. mivel a veszélyhelyzet még nem szűnt meg, így a kormány azzal próbál segíteni eme vállalkozásokon, hogy eltörlik a teraszdíjat.

Több kérdés felmerült az emberekben, hogy akkor most ezek a helyek meddig lehetnek nyitva, mire Gulyás Gergely azt felelte, hogy este fél 10-ig lehet a teraszokon tartózkodni. Így az esti kijárási tilalom 8 valamint 10 óra helyett 11-re módosul.

A rádióműsorban arról számolt be, ha sikerül elérni a 4 millió beoltottat, ami megérzései szerint jövőhét szerda-csütörtökön be is következik, akkor megnyitják a szolgálatatásokat azon emberek előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

“Most, jön el a pillanat, amikor értelme és jelentősége lesz annak, hogy az emberek beoltatták magukat vagy korábban átestek a betegségen és erről van védettségi igazolványuk.”

Ezeket a létesítményeket lehet látogatni, és eme szolgátatásokat lehet igénybe venni, ha valakinek van ilyen plasztik kártyája.

– színházak, tánc és zeneművészeti események;
– cirkusz,
– mozik;
– edző- és fitnesztermek;
– uszodák, közfürdők;

– jégpályák;
– állatkertek;
– vadasparkok;
– kalandparkok;
– vidámparkok;

– játszóházak;
– múzeumok;
– könyvtárak;
– valamint a sportesemények

A miniszterelnök mindenkit arra buzdít, hogy aki eddig még nem regisztrált oltásra, mielőbb tegye meg, hogy hamarabb visszakaphassuk régi életünket.

Ti kaptatok már oltást? Ha nem, akkor tervezitek?

Ezek is érdekelhetnek