Elképesztően hihetetlen dologra ébredt ma reggel a világ, ugyanis Romániában egy óriási tornádó pusztított. Ez azért annyira meglepő, mert nem túl gyakori, hogy Magyarországon vagy annak közvetlen közelében ehhez hasonló jelentkezzen. Igaz, hogy hazánkban is volt már forgószél, de ezek olyan gyengék, hogy szinte elkerüli az emberek figyelmét. Azt megszoktuk, hogy Amerikában többször is fel-felbukkan egy-két erősebb erejű szélvihar, ami hatalmas károkat okoz, mint a városokban, mind a természet élővilágában és sajnálatos módon az emberekben is. Az egyik leghíresebb hurrikán, ami lecsapott az Egyesül Államok területén az a Katrina hurrikán volt, mely 125 milliárd dollárnyi kárt okozott, ötös erősségű széllökéseket mértek, ami körülbelül 420-512 km/h között van.

De most olyan felvételek lepték el az internetet, amin egy óriási tornádó látható, ami Románia területén, Calarasi megyében csapott le.

A félelmetesen kinéző szélvihar, amilyen gyorsan jött olyan gyorsan el is ment, az emberek pedig szerencsére jól megúszták az általa okozott pusztítást. Az erős szél körülbelül 16 ház tetejét tépte le, ami semmi ahhoz képest, amit Amerikában szenvedtek el az emberek évekkel ezelőtt.

Újabb ma délutáni döbbenetes felvétel a romániai Calarasi közelében pusztító hatalmas tornádóról!

Újabb ma délutáni döbbenetes felvétel a romániai Calarasi közelében pusztító hatalmas tornádóról!Videó: Meteoplus

Gepostet von Met Híradó am Dienstag, 30. April 2019

Hála istennek senki sem vesztette életét a szélviharban csupán egy személy szenvedett súlyosabb sérülést, miután a vihar letolt egy buszt az útról, mely zarándokokat szállított A-ból B pontba. A gépjárműben 39 ember utazott, melyből 7 könnyebb sérüléseket szereztek, egy viszont, mint említettük súlyosan megsebesült.

Döbbenetes, hogy ilyen megtörtént hazánk szomszédságában. Mit gondoltok lesz még ehhez hasonló? Hazánkba is elő fog fordulni? Befolyásolhatja az éghajlatváltozás ezt az állapotot? Oszd meg velünk véleményed.

Hirdetés