2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapEmberekÓriási magyar siker! A 2019-es WTCR világbajnoka Michelisz Norbert!

Óriási magyar siker! A 2019-es WTCR világbajnoka Michelisz Norbert!

-

A 2019-ben megrendezett WTCR szezonzáró futamán pattanásig feszült a helyzet, de végül a 35 éves magyar autóversenyző Michelisz Norbert nyerte meg a versenyt. Ő lett a 2019-es WTCR bajnoka!

Az utolsó futam előtt az első helyen álló Michelisz Norbert és a második helyen álló Esteban Guerrieri között csupán 10 pont különbség volt. A Hyundai magyar származású versenyzője az első, míg a Honda argentin versenyzője a második helyről indulhatott. Mivel az időjárás teljesen kiszámíthatatlan volt, nem lehetett pontosan meghatározni, hogy mely gumik használatával lesz nagyobb esély a győzelemre a slickkel vagy az esőgumikkal. A magyar csapat a vegyes megoldás mellett tette le voksát.

A rajtrácsra álláskor még mindig szerelték Norbi autóját, ugyanis a gáz késett a váltásoknál, ami egyértelműen arra engedett következtetni, hogy váltóproblémával állnak szemben. A rajtnál egyből lehagyta őt két versenytársa is Guerrieri valamint Mikel Azcona.

Annak ellenére, hogy több nehézséggel is szembesült a verseny során az ötödik körtől fogva érte a csoda a magyar versenyzőt. Az élen száguldozó négy pilóta majdhogynem összeért. Az első helyen volt a spanyol versenyző, másodikon Guerrieri, a harmadik helyet Kristofferson kaparintotta meg a negyediken pedig Norbi állt. Ez az állás újra Michelisz bajnoki címének kedvezett.

Végül a Hyundai versenyzője, Michelisz Norbi az ötödik helyen zárta a futamot a nem 100 százalékos Hyundaijal. A célba érkezéskor ő lett a WTCR bajnoka, amivel szó szerint beírta magát a történelembe.

Gratulálunk a győzelemhez!!!

Ezek is érdekelhetnek