2022 július 5 kedd
KezdőlapÉrdekességekOroszország atommal fenyegeti Finnországot és Svédországot

Oroszország atommal fenyegeti Finnországot és Svédországot

-

Finnország csütörtökön megerősítette, hogy hajlandó csatlakozni a NATO-hoz, miután azt Sauli Niinisto elnök és Sanna marin miniszterelnök bejelentette. Svédország a közeljövőben hasonló lépést tervez.

Mind az első, mind a második információ nagyon gyorsan visszhangra lelt Oroszországban. A propagandatelevízió egyből ráugrott a dologra. Az egyik kommentátor nagyon súlyos szavakat mondott. Konkrétan megfenyegette Finnországot és Svédországot, ha csatlakoznak a Szövetséghez.

Az egyik ilyen válasz az lehet, hogy “taktikai nukleáris fegyvereket telepítenek” a NATO határaira.

Oroszország Finnországot és Svédországot fenyegeti

Oroszország nem akarja, hogy a NATO határai bővüljenek, de nagyon valószínű, hogy ez a közeljövőben meg fog történni. Minden arra utal, hogy Finnország és Svédország csatlakozik az észak-atlanti szövetséghez.

A Rossija 1 kommentátora vette át a szót, aki szerint Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának oka a „félelem”. Hangsúlyozta, hogy a NATO-csatlakozás után még jobban kellene félniük, melyre érvet is felhoztak.

Ha Svédországban és Finnországban megjelennek a NATO-bázisok, Oroszországnak nem lesz más lehetősége. Kénytelen lesz semlegesíteni az egyensúlyhiányt és az új fenyegetést taktikai nukleáris fegyverek bevetésével.

A kommentátor szavai fenyegetően hangzanak, és nem lehet félvállról venni. Ennek ellenére az orosz média által közölt információk nagy része nem más, mint megfélemlítés az Orosz Föderáció részéről. Csupán az információs háború eleme, amit már sokszor láthattunk. 

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek