2022 október 2 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekŐsi festmények, amelyek különös objektumokat örökítettek meg

Ősi festmények, amelyek különös objektumokat örökítettek meg

-

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a túlvilág, idegen lénye, ufók stb. Valami megmagyarázhatatlan, ami alapvetően csak a képzeletünk szüleménye. Érdekes, hogy rengeteg régi, reneszánsz és őskori festményen találhatunk megmagyarázhatatlan dolgokat. Tüzes szekereket, lebegő csészealjakat és űrruhába öltözött embereket.

Az biztos, hogy ezek nem hétköznapi események. Sem akkor, sem pedig ma. Ezek a festmények készülhettek megbízásra, hogy örökítsenek meg egy látomást, álmot stb. Akkoriban ezeket Istennel hozták összefüggésbe, de egyes UFO észlelések fontos történelmi és politikai eseményekkel estek egybe.

Egy késő 8. századi csata festményen szász keresztesek veszük körül a Sigiburg Kastélyt, Franciaországban. Ekkor valami fénylő jelent meg az égen, amitől a szászok elmenekültek. A franciák azóta is azt hiszik, hogy ez a “lángoló” pajzs védte meg őket.

Azt tudni kell, hogy ez egy eléggé babonás időszak volt. Az emberek mindenbe-mindent beleláttak.

A Val Camonica, Olaszországban készült barlangi festmény, amely i.e. előtt 10.000 környékén készülhetett. Eléggé úgy fest, mintha két ember lenne védőruhában, kezükben furcsa eszközökkel.

Egy jugoszláv freskó, amelynek “A keresztre feszítés” a címe, nagyon érdekes dolgokat örökített meg. 1350-ben festették és látható rajta két objektum, amire azóta sincs magyarázat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek