2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapHírekÖsszegyűlt a 700 millió forint Leventének is - Mészáros Lőrinc ismét segített

Összegyűlt a 700 millió forint Leventének is – Mészáros Lőrinc ismét segített

-

Nem sokkal ezelőtt nyilvánítottak köszönetet Levente közösségi oldalán azért, mert összegyűlt a 700 millió forint, amelyet a kisfiú gyógyszerére gyűjtöttek.

“MEGVAN SIKERÜLT! KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!!”

Levente szintén az SMA nevű betegséggel küzd, mint Zente, aki kedden kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét. Levente hamarosan betölti a második életévét, ezért létfontosságú volt, hogy a hatalmas összeg időben összegyűljön.

A kisfiú 2017 decemberében született és idén januárban gerincvelő eredetű izomsorvadást, vagyis SMA2 betegséget diagnosztizáltak nála.

Levente jelenleg az egyetlen Magyarországon elérhető gyógyszert a Spinrazát kapja. A kisfiú négy kezelésen van már túl, de ahhoz, hogy ne kényszerüljön kerekesszékbe, még kétéves kora előtt meg kell kapnia a Zolgensma nevű szert, amely hazánkban nincs forgalomban. A rendkívül drága gyógyszert ugyanúgy, mint Zente esetében Amerikából kell Magyarországra hozatni.

A Zolgensma egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban engedélyezett és 700 millió forintba kerül. A kis Levente szülei kétségbeesetten próbálták összegyűjteni a szükséges összeget, de most már nem kell aggódniuk, mert sikerült.

A Mészáros-csoport 120 millió forintot utalt át a kisfiú részére, valamint Mészáros Lőrinc adakozásra hívta fel a nagyvállalkozókat is, melynek eredményeként további 200 millió forint jött össze.

Ezek is érdekelhetnek