2022 augusztus 16 kedd
KezdőlapEgészségÖsszeomlott egy tömbház. Az ott élő tűzoltó éjjel-nappal kereste a lányát a...

Összeomlott egy tömbház. Az ott élő tűzoltó éjjel-nappal kereste a lányát a romok alatt. Szívszorító története mindenki szembe könnyet csalt.

-

Egy tűzoltó napokon át kereste a lánya testét a romok között. A gyermek csupán hétéves volt.

Már 2018-ban kiderült, hogy a floridai Surfside-ben található Champlain Tower South bérház javításra szorul. A költségeket (lakásonként 20 és 70 millió forint között, ott egy kicsit más árak vannak, mint nálunk) a lakások tulajdonosainak kellett állniuk. A javítások fizetési határideje július 1-je volt, de az épület ezt a dátumot sem élte túl. Ez azonban nagyrészt az épület vezetésének gondatlanságának tudható be. Noha több éve tudott a felújítás szükségességéről, csak áprilisban tájékoztatta erről a lakástulajdonosokat.

Június 24-én hajnali 2 óra körül a 12 emeletes bérház egy része összeomlott.

A szemtanúk hallották a romhalmazok közé szorult emberek sikolyait. A környékbeliek versenyt futottak az idővel, hogy ki tudják menekíteni az ott rekedt embereket. 22 áldozat holttestére bukkantak.

Pénteken a baleset további négy áldozatának a testét sikerült kiásni a romok közül. Köztük volt egy gyermek teste is. Mint kiderült ő csak hétéves volt és az egyik helyszínen dolgozó tűzoltónak a lánya.

Apja napok óta a romok közt kereste a lányát a csodát remélve, hogy életben maradt. Pénteken már csak elhunyt embereket találtak, így számítani lehetett, hogy a csoda nem történik meg. A hétéves lány holtesttét az apja húzta ki a romok közül.

Ekkor a helyszínen dolgozó 200 tűzoltó tiszteletét fejezte ki az apa és a lánya előtt. A látvány szívszorító volt. A kétségbeesett apa a zakójába burkolta a lányát és egy kis amerikai százlót tett a hordágyra.

“Minden áldozat látványa szívszorító, de amit tegnap este láttunk az elképesztő. A barátunk és tűzoltó-testvérünk lányának holttestét vettük ki a romok közül. Tűzoltóként ez sajnos gyakori, de ez most mindannyiunknak fájt.” – mesélte a tűzoltóság vezetője.

A mentők további 126 embert keresnek, de az időjárási körülmények most akadályozzák a munkákat. Az Elsa hurrikán most érkezik Floridába.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek