KezdőlapCelebPablo Escobar egyszer 2 millió dollárnyi pénzt gyújtott fel, hogy lánya ne...

Pablo Escobar egyszer 2 millió dollárnyi pénzt gyújtott fel, hogy lánya ne fagyjon meg – Mi lehet most a rejtélyesen felszívódott lánnyal?

-

Pablo Escobar nevét, még azok is ismerik, akik nem mozognak olyan otthonosan a kartellek és bizonyos szerek világában. Escobar volt a világ egyik leggazdagabb bűnözője, aki a 80-as években irányítása alatt tartotta a fehér por formájú tudatmódosító szerek 80%-át. Nettó vagyonát körülbelül 8,5 milliárd forintra becsülik.

Kétes ügyletei mellett mindenképpen szeretett volna családot alapítani, mivel azon a véleményen volt, hogy a tárgyakat lehet pótolni, de egy családot nem. Nagyon szerette feleségét és gyermekeit, konkrétan mindent megtett volna értük és bizony mindent meg is tett.

Felesége, Maria Victoria Henao mindössze 15 éves volt, mikor elvette, és az évek során két csodálatos gyermeknek adtak életet. Egy fiúnak, Juan Pablo Escobar Henaonak és egy kislánynak Manuela Escobar Henaonak.

A család sokáig fényűzőéletet élt, ám ez idő alatt rengeteg ellenséget gyűjtöttek maguk köré, akik alig várták, hogy lecsaphassanak rájuk. Egy nap kénytelenek voltak elhagyni otthonukat, és a hegyekbe menekülni. Ám az ottani körülmények nem igazán voltak kényelmesek, sem barátiak. Escobar lánya hamar elkezdett fázni, és már fennállt a hipotermia veszélye is. Annak érdekében, hogy gyermekének semmi baja ne legyen, összegyűjtött 569 millió forintnak megfelelő dollárt és felgyújtotta, hogy teste felmelegedhessen.

1993-ban végül lelőtték a Medellín kartell vezetőjét egy közelharcban miközben megpróbált elmenekülni a hatóságok elől. Ekkor fia 16, lánya pedig 9 éves volt. Mivel a családfő elhunyt és sok volt az ellenség, így Pablo felesége fogta a gyerekeket és elmenekült velük Kolumbiából.

Több országban is jártak és megpróbáltak vízumot kérvényezni, hogy végre letelepedhessenek, eközben pedig többször váltogatták nevüket, hogy senki ne jöjjön rá kik is ők valójában. Végül Argentínában kötöttek ki. A gyerekek elmentek iskolába, Pablo felesége pedig ingatlanügynökként helyezkedett el.

Az asszony viszont 1999-ben lelepleződött, mert egy ügyfele rájött valódi kilétére. Ezek után a hatóságok letartóztatták őt és fiát, majd másfél évre börtönbe zárták őket. Miután kiderült, hogy jelenlegi vagyonukat nem köthetik kétes ügyletekhez, így elengedték őket. Mindeközben Manuela Escobar otthagyta az iskolát és inkább magántanulóként folytatta tanulmányait.

Manuela soha nem kereste a reflektorfényt, soha nem akar szerepelni, nem akart sem apjáról, sem magánéletéről beszélni. Olyannyira névtelen akar maradni, hogy egyetlen közösségi oldalon se lehet megtalálni semelyik nevén. Sőt az is kiderült, hogy ő a család egyetlen olyan tagja, akit nem hoztak össze apja kétes üzelmeivel. Jelenleg a Juana Manuela Marroquin Santos nevet viseli.

Ezzel szemben Escobar fia, aki ma a Sebastián Marroquín nevet viseli arra tette fel életét, hogy apja botrányait, bűneit jóvá tegye. Miután megszerezte építészetből a diplomáját, Argentína fővárosában telepedett le. A “Pecados de mi padre” című dokumentumfilmben őszintén vallott édesapjáról. A doksiban két férfiról is szó esik, akit apja halálhoz lehet kötni.

Egyes források szerint Escobar lánya ma villamosmérnökként dolgozik és Észak-Karolinában telepedett le. Mások viszont olyan pletykákat meséltek, miszerint testvérével karöltve él Argentínában. Az összeesküvés elméleteket gyártók pedig szenttül hiszik, hogy a kartell vezér még mindig él és lányával együtt bujkálnak valahol a világban.

Akárhogy is legyen, Manuela viselkedése, és az, hogy 30 évvel apja halála után is rejtőzködik, arra enged következtetni, hogy félelmei nem hagytak alább.

Ezeket is olvasd el

Elhunyt egy kocsiban ragadt 3 éves kislány, míg anyja fiatalabb barátjával...

Most, hogy kitört az igazi nyár és a forróság nagyon oda kell figyelni az UV sugarakra, valamint arra, hogy mely időszakban tartózkodunk kint a...