2022 augusztus 7 vasárnap
KezdőlapCelebPápai Joci kiborult ByAlex és Manuel új közös dala miatt

Pápai Joci kiborult ByAlex és Manuel új közös dala miatt

-

ByAlex és Manuel “Merülök” című közös dala még csak 3 napja került fel a YouTube-ra, de már átlépte az egymilliós megtekintést. Manuel, akit az X-faktor tehetségkutatónak köszönhetően ismert meg ByAlex és Magyarország, úgy döntött, hogy összeáll egy, vagy akár több dal erejéig egykori mentorával. A dal különleges üzenetet hordoz, amit csak azok fognak megérten, akik valóban figyelnek a szövegre. Pontosan így tett Pápai Joci is, aki teljesen le volt döbbenve azon, hogy miről is énekel Alex. Akkor hallotta meg a dalt, mikor gyerekei elindították YouTubeon, de már az első sor teljesen felháborította őt. Joci, aki köztudott, hogy egy nyugodt személyiség és a légynek sem tudna ártani, nem tudta szó nélkül hagyni a dolgot és egy nyílt üzenetet posztolt ki oldalára, amit ByAlexnek címzett.

Az üzenet így hangzik:

Kedves ByeAlex

Nem szokásom beleszólni mások dolgába és pálcát törni más emberek felett. Talán még ezt soha nem tettem meg, de nem tudok szó nélkül elmenni az új dalod üzenete mellett. Persze úgy, hogy tudván azt, hogy mennyire hatással vagy a mai generációra, a fiatalságra. Mint zeneileg, mint példaképként követnek téged, isszák a szavaidat, ami szerintem egyáltalán nem lehet meglepő talán számodra sem, hiszen ott ülsz egy giga produkció zsűrijében x. alkalommal, illetve százezrek követnek a szociális felületeken… és ezeknek tudatában sincs fogalmad arról, hogy mekkora károkat okozol, pedig nagyon is felelősséggel tartozol.

Személy szerint a 9 éves fiam és a 15 éves lányom is kedveli a munkásságod, a személyed, követnek téged. Éppen téged hallgattak, hallgatták az új dalodat, amikor beléptem a szobába és meghökkenve hallottam, hogy az első sorodban azt mondod, hogy „be vagyok tépve”.

Alex, hogy mondhattad ezt ki???

Mert, hogy a fiatal gyerekek ezt éneklik az egy dolog, de hogy te érett férfiként… egyszerűen nem fér a fejembe…
Ez leírhatatlanul nagy rombolás. Azt gondolom, hogy ezt nem engedhetnéd meg magadnak, legalábbis abból a pozícióból, amiben jelenleg vagy. Hogy hogy nem szól rád a környezetedből senki???

Véletlenül sem akarok szent embernek tűnni. Úgy gondolom megjártuk az utat mindannyian, de próbáltunk mindig okulni, és tanulni a hibáinkból. Bárhogy is volt, az élet mindig arra sarkalt, hogy az ártatlanoknak és a tapasztalatlan fiataloknak utat és reményt, így jó példát mutassak, mutassunk.
Egy normális értékrendű férfi ember, aki már nem zöldfülű, annak tudnia kell azt, hogy a mai fiatalság felé ne akarjuk már trendivé, menővé tenni egy olyan dolgot, mint a drogozás, a drogos állapot. Tudjuk milyen rombolást okozhat akár egy érett felnőtt ember életében is, nemhogy egy gyerek életében.

Ez az egész mélységesen felháborít és elszomorít, hogy ilyen irányba használod azt a sikert, amit az élettől kaptál.

Kedves Alex. Szeretnélek inkább arra megkérni, hogy gyere el velem azokhoz a mély szegénységben élő és hátrányos helyzetű fiatalokhoz, akik között százból ötvennek az alkarján „életellenes” nyomok vannak. Ezek 90%-a 16 év alatti, akiknek kb. a 80%-a már próbálta a drogot. Ezek jó része a te követőd is. Gyere el velem és írj alá te is azokra a hegekre… amikor érzed az ujjbegyeiddel a fájdalmas sebeket!!! Hátha leesik majd neked, hogy mire is buzdítod a gyerekeket, még ha metaforaként is szánod a szövegedet. Gyere el és érezni, érteni fogod, hogy miről is beszélek!

Hogyha kérhetnék tőled valamit, akkor azt kérném, hogy inkább próbáld azt menőnek feltüntetni, hogy mi van akkor, ha úgy nősz fel, hogy nem nyúlsz semmilyen droghoz. Hogy mi van akkor, ha annak ellenére is, hogy éppen kilátástalan az életed, akkor sem nyúlsz semmilyen narkotikumhoz.

Ha te használod is, mint ahogy a dalban mondod, akkor azt tedd úgy, hogy ne ültesd el a még gondolatot sem a fiatalok fejében, ne hitesd el velük, hogy ez a trendi. Légyszíves ne húzz magaddal a mélybe ártatlan gyerekeket!

Kérlek gondold át. Hidd el nagyon fontos az ügy! Felelősség van a kezedben és sajnos nem jól használod.

Egy biztos, a gyerekeim mától nem hallgatnak ByeAlexet. Veszélyes az üzenet.

További sok sikert!”

Ha valaki nem hallotta volna még a dal teljes egészében, az alábbi videóra kattintva megteheti.

Ti mit gondoltok Alex reagálni fog a levélre, vagy szó nélkül hagyja az egészet?

Ezek is érdekelhetnek