2022 július 5 kedd
KezdőlapEgészségPozitív lett a kóla a koronavírus teszten

Pozitív lett a kóla a koronavírus teszten

-

Nyakunkon ez az egész koronavírus és már csak az hiányzott, hogy valaki megmutassa nekünk azt, hogy még a kóla is COVID-19 pozitív, ha teszteljük. Rengetegen teszteltetik magukat. Ennek egyik oka, hogy az emberek szeretnének megnyugodni, másrészről pedig sok munkáltató elvárja ezt a kollégáitól. Nagyon sok alkalmazottról hallani, akik nem merik még teszteltetni sem magukat, mert félnek attól, hogy egy pozitív teszt esetén nem dolgozhatnak. Aminek nyilván nagy a valószínűsége. Ezzel az a baj, hogy így az emberek -tudva vagy sejtve, hogy a betegségben szenvednek- elmennek dolgozni és vélhetőleg másokat is megfertőznek ezzel a felelőtlen lépéssel.

Az osztrákoknál (és úgy nagyjából mindenhol) felkavarta a port egy videó, melyen az Osztrák Szabadságpárt főtitkára, Michael Schnedlitz fogott egy pohár kólát, és a beszéde közben elvégzett rajta egy koronavírus tesztet. Sokak megdöbbenésére a teszt pozitív lett.

A politikus ezzel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy nincs értelme annak, hogy a kormány antigén-gyorstesztekbe öli a pénzét. Nem az a fontos most, hogy az embereket tömegével teszteljék, hanem hogy jobban elláthassák azokat, akik biztosan betegek. A betegellátás és a szociális intézmények finanszírozása egy lényegesen fontosabb terület.

Térjünk vissza a videóra egy picit. Egy kóla nem lesz koronavírusos. Ezt le kell szögezni. Arra sem utalnánk, hogy a teszt haszontalan. Egyszerűen csak a kólában található foszforsav reagál a tesztben lévő proteinre. Tönkreteszi azt, ezáltal a teszt pozitívvá válik. Ez nem csak a kólára igaz. Más élelmiszerekkel is elérhetjük ugyanezt a teszt eredményt.

Michael Schnedlitz bemutatójára Axle Melchior, az Osztrák néppárt képviselője gúnyosan megjegyezte, hogy “Remélem, Bacardi Cola volt, mert ez megmagyarázná a viselkedésed.

A WHO szerint, amíg a pozitív tesztek eredménye nem haladja meg az 5%-ot, addig elegendő tesztelést végzünk, ha már a pozitív tesztek száma meghaladja a 12 százalékot, akkor lényegesen több embert kell tesztelni, hogy pontosabb statisztikákat kaphassunk a járvány tényleges tombolásáról.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek