2022 május 25 szerda
KezdőlapEmberekPszichológusok elmagyarázták nekünk, hogy mit jelentenek valójában az álmaink

Pszichológusok elmagyarázták nekünk, hogy mit jelentenek valójában az álmaink

-

Szinte minden ember álmodik, azonban valaki emlékszik rá és valaki nem. Azok, akik emlékeznek rá, általában olyanokról számolnak be, mint természeti katasztrófa, üldözés, zuhanás, fogak elvesztése és a többi. Ezek mindegyike valamilyen fontos jelentéssel bír, ami nem biztos, hogy az amire elsőként gondolunk. Lehet, hogy valami teljesen más probléma kivetülése. Ilyenkor fontos rájönni, hogy ezek milyen gondokat, helyzeteket akarnak szimbolizálni. Többnyire pszichológusok, álomfejtők képesek megmondani, hogy mi az, ami ezeket kiváltja. Ha mélyen magunkba nézünk és felismerjük őket, akkor talán meg is szabadulhatunk tőlük. Mostani posztunkban olyan pszichológusok magyarázzák el, hogy egyes álmok mit is jelentenek, mint Ian Wallace, Patricia Garfield, David Bedrick és Michael R. Olsen.

1, Zuhanás

Szakemberek szerint akkor álmodunk zuhanásról, mikor tudat alatt félünk, hogy elveszíthetjük az irányítást az életünk felett. Az azonban nem derül, ki, hogy milyen értelemben. Ian Wallace pszichológus szerint ez a félelem többnyire a párkapcsolatra, vagy a munka elvesztésére irányul. Nyilván ez attól függ épp párkapcsolatban élünk-e vagy sem.

2, Fogak elvesztése

Pszichológusok tapasztalatai szerint ez a típusú álom akkor üti fel a fejét, mikor valamilyen rejtett félelem kerít bennünket hatalmába. Sajnos ebben az esetben sem derül ki, hogy mi a gond, erre saját magunknak kell rájönnünk. Ha van olyan dolog, amitől titkon félünk csak úgy tehetjük túl magunkat rajta, ha szembenézünk vele.

3, Kínos szituáció nyilvános helyen

Ez leginkább akkor jelentkezik, mikor rendkívül stresszesnek és depressziósnak érezzük magunkat. Akkor is megfordulhat az álmainkban ez a helyzet, ha nagyon aggódunk a közelgő dolgaink miatt.

4, Öltözék hiánya, vagy nem megfelelő viselése

Ian Wallace pszichológus elmondása alapján ez a típusú álom akkor jelenik meg, mikor valamilyen lelki sérülés ér bennünket, vagy ha nem kapunk annyi elismerést, mint amennyire valójában vágyunk.

5, Ha valaki üldöz

Amikor valaki üldöz álmunkba az annak problémának a kivetülése, amivel valójában nem merünk szembenézni. Ez lehet anyagi vonzatú, mint például az adósság, de olyan mélyebb gond is lehet mint a függőség. Ha ismered az üldöződ, akkor érdemes elgondolkodni a kettőtök viszonyáról.

6, Fontos eszköz elromlik

Ha valamilyen fontos tárgyunk eszközünk elromlik, meghibásodik, akkor voltaképpen párkapcsolati problémákkal küzdünk. Attól félünk, hogy az a kapcsolat, amibe rengeteg energiát és érzelmet beletettünk tönkremegy.

7, Várandósság

Ha hiszed ha nem, nem csak a nők képesek a várandóssággal álmodni, hanem a férfiak is. Szakemberek szerint ez általában annak a kivetülése, hogy valami új dolog van születőben. Előfordulhat, hogy egy régóta vágyott dolgot kapunk meg, vagy egy rég kitűzött célt érünk el. Tudnunk kell, hogy melyek azok a dolgok, amiket már nagyon régóta csak húzunk, halasztunk. Ezt lehet egy jelként is értelmezni.

8, Késés

Általában akkor üti fel a fejét az ilyen jellegű probléma, mikor attól tartunk, hogy valamilyen fontos eseményt elszalasztunk. De akkor is megjelenik, hogy túlságosan is rohanó életvitelt élünk. Ez azt is tükrözi, hogy ideje egyet szusszanni.

9, Idegen helyiség

Ez valójában az önismeretet hivatott szimbolizálni. Általában akkor jelenik meg ismeretlen hely az álmainkban, ha van valamilyen rejtett képességünk, ami csak arra vár, hogy felfedezzük

10, Természeti katasztrófa

Nem mindegy, hogy az a természeti katasztrófa milyen. Amennyiben tornádóról álmodunk az azt jelentheti, hogy teljesen el vagyunk havazva. Ha földrengésről, akkor úgy érezzük, mintha szétesne az egész életünk, mintha valaki kihúzta volna a lábunk alól a talajt.

11, Betegség

A betegség annak a jele lehet, hogy félünk a változásoktól vagy nem tudjuk kellően kordában tartani az életünket. Ha kifejezetten egy típusú betegség tér vissza újra és újra, akkor nem vagyunk elégedettek az egészségi állapotunkkal. Ennek az az oka, hogy konkrét elképzelésünk van az egészségünkről, és nehezen viseljük, ha nem olyan, mint amilyet szeretnénk.

12, Bűncselekmény elkövetése

Itt jelen pillanatban nem a félelmetes vagy veszélyes bűncselekményekről beszélünk. Ez csak azt jelenti, hogy meg akarjuk tapasztalni milyen lehet bűnözőnek lenni, viszont tettlegességig nem mennénk el. Leginkább ahhoz hasonló mint mikor az agy feldolgozza az ötleteinket, gondolatainkat. Néha álmodunk olyan dolgokról, amikre szintén kíváncsiak vagyunk.

13, Eltévedés sötétben

Ez leginkább a frusztrációt és a dühöt ábrázolja, illetve hogy teljesen tehetetlenek vagyunk, mert nincs esélyünk megtalálni önmagunkat. Ha megpróbáljuk megérteni magunkat akkor valószínű megszűnik ez a fajta álom.

14, Eltévedés erdőben

Az erdőben való eltévedés azt szimbolizálhatja, hogy félünk egy számunkra közeli személy kilép az életünkből és egyedül maradunk. Fontos körbe nézni a baráti társaságunkban, hogy ki az, akivel megromlott a viszonyunk vagy eltávolodtunk egymástól.

15, Időutazás

Ez arra utal, hogy szívünk szerint visszamennénk az időben és újra élnénk egy bizonyos pillanatot. Sokszor van olyan momentum az életünkben, amit szívesen megváltoztatnánk, ezért üti fel a fejét ez az álom. Ha nem vagyunk képesek elengedni a múltat, akkor folyamatosan meg fog jelenni az álmunkban.

Nektek szoktak ilyen álmaitok lenni?

Ezek is érdekelhetnek