Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapÉrdekességekPutyin bevetette a szuperfegyverét. Mind tehetetlenek vagyunk ellene...

Putyin bevetette a szuperfegyverét. Mind tehetetlenek vagyunk ellene…

-

A háború már február óta tart. Kezdetben a hazájukat védő ukránok okoztak váratlan meglepetést az oroszoknak, ugyanis senki sem gondolta volna, hogy ilyen keményen képesek lesznek ellenállni. Most viszont úgy tűnik, hogy fordult a kocka. Az oroszok megtalálták a megfelelő eszközöket arra, hogy elérjék céljaikat.

kep 2022 07 05 162446910

Putyin új stratégiai szuperfegyvert talált a The Wall Street Journal című gazdasági-üzleti lap szerint. Ezzel az egész világot képes lesz sakkban tartani.

A Fekete-tenger uralásával képes szabályozni az ukrán gabonakivitelt. Ezzel nem csak a szegényebb térségeket, hanem a nyugatot is képes lesz kiéheztetni.

Ezt a manővert egyébként már az invázió előtti napokban is elkezdték végrehajtani. Blokád alá vették az ukrán tengeri kikötőket, minekután akadozik az áruszállítás. A háború előtt 5-6 millió tonna élelmiszert hordtak innen szerte a világba. Májusban ez a harmadára 1,8 millióra csökkent.

kep 2022 07 05 162456486

Az oroszok elpusztították az ukrán farmok nagy részét és tönkretették a termőföldeket, egy részét pedig saját maguk értékesítették. Emiatt komoly gonddal nézünk szembe jövőre…

Mindenki arra figyel, hogy milyen területeket vesztenek el az ukránok, de az a pusztítás, amit a Föld mezőgazdasága és élelmiszeripara elszenved, sokkoló…

Ne felejtsük el, hogy az éhezés újabb migrációs válságot robbanthat ki Afrikában és a közel-keleti térségekben.

kep 2022 07 05 162516482

„Ez egy klasszikus helyzet arra, amikor az élelmiszert fegyverként használják. Ha az oroszok azt mondják, hogy csak akkor szállítanak valahova, ha az érintett ország igazodik az ő kormányzati politikájukhoz, akkor mit lehet erre mondani?”

Korábban kőolaj és földgáz volt az eszköz, ha valaki zsarolni szeretett volna, de most úgy látszik az élelmiszer sokkal hatékonyabb fegyver.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!