Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapNagyvilágPutyin kész bevetni az atomrakétákat!

Putyin kész bevetni az atomrakétákat!

-

Az orosz államfő vasárnap délután riadókészültséget rendelt el a nukleáris erők számára.

Putyin a legmagasabb készültségbe helyezte az orosz atomrakétákat. Az orosz elnök azzal magyarázza a szükségállapotot, hogy a NATO vezetői „agresszív kijelentéseket tettek”. A Nyugat erős szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Több ország is keményen bírálja az orosz államfőt.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRl 1

A híreket több forrás is megerősítette, így a BBC és a Sky News is. Putyin azt az utasítást adta Szergej Sojgu védelmi miniszternek, hogy:

„Helyezzék az orosz stratégiai atomrakéta-erőket a legmagasabb szintű készültségbe.”

Russia 16 1024x576 1

Putyin többször is figyelmeztette az országokat, hogy ne avatkozzanak bele az orosz-ukrán konfliktusba, mert az „soha nem látott következményekhez vezethet.”

vlagyimir putyin beszed 515237

Egyes információk szerint a riasztási státuszt csak ijesztegetésként használja Putyin. Tény, hogy így sokkal könnyebben és gyorsabban bevethetők, de ez nem jelenti azt, hogy használnák is őket.

Russian Missile road convoy

Az oroszok rendelkeznek a legnagyobb nukleáris fegyverkészlettel a világon. Azt azonban az orosz elnök is tudja, hogy a NATO is rendelkezik annyival, hogy elpusztítsa Oroszországot.

EvAX9pDXEAEA77i

Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete „elfogadhatatlannak” nevezte Putyin ezen lépését.

Nem látok bele az oroszok fejébe – Putyin fejébe vagy az orosz érvelésbe, úgyhogy ez még kiderül, lássuk meg, mi sül ki ebből

AP21060669362790 e1632377438624

A NATO pontosan ettől a helyzettől tartott. Ezt elkerülendő sem küldött csapatokat Ukrajna megsegítésére. A fenyegetés oka egyébként az is lehet, hogy Putyin offenzívája nem a tervek szerint alakulnak. 4 napja tart, de még egyetlen ukrán város sincs orosz kézen.

B13 1

A NATO elutasítja Putyin módszereit.

Újra és újra látjuk, hogy ezt teszi, ez Putyin elnök módszere, és mi kiállunk ellene.

Dmitrio Kuleba ukrán külügyminiszter szerint amennyiben az oroszok nukleáris fegyvert vetnek be, az az egész világ számára katasztrófát jelent.

Vladimir Putin Russia NATO nucle

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!