2022 augusztus 17 szerda
KezdőlapÉrdekességekPutyin nőnapi beszéde. Az orosz katonák feleségeihez és anyjukhoz szólt...

Putyin nőnapi beszéde. Az orosz katonák feleségeihez és anyjukhoz szólt…

-

Az orosz vezető is megköszöntötte a gyengébb nemet ezen a nemes napon. Putyin nőnapi beszéde nem volt rutinszerű. A diktátor a katonák feleségeihez és az anyjukhoz fordult. Biztosította őket arról, hogy a sorkatonák és a tartalékosok nem vesznek részt az ukrajnai tevékenységekben.

Putyin nőnapi beszéde

Az ukrajnai “különleges műveletet” március 6-ig be kellett volna fejezni. Ha minden a tervek szerint haladt volna, akkor más jellegű beszédet mondott volna az orosz államfő. Vélhetőleg dicsekedett volna a sikereivel…

Az általa előre nem látott körülmények és az ukránok merev országvédelme miatt olyan üzenetet kellett átadnia, amely felett nehéz átsiklani. Az orosz vezető a “jó bácsi” szerepét játszotta, tele empátiával. Megismételte, hogy megérti a háborúban részt vevő katonák hozzátartozóinak félelmét.

„Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek szeretteik katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, hogy mennyire aggódnak a szeretteikért. Büszkék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük.”

“Hadd biztosítsam önöket, hogy a sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem. A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.”

fordítás: mandiner.hu

Putyin beszédében hangsúlyozta, hogy az oroszok büszkék lehetnek az Ukrajnába küldött hivatásos katonákra. Arról is biztosította népét, hogy a tartalékosok az országban maradnak.

“Az egész ország büszke rájuk. Nem lesz további tartalékos besorolás…”

Jelentette be Vlagyimir Putyin.

Végül Nagy Katalint idézte:

“Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet”

Vajon ez megnyugtatta az orosz nőket?

Amint arról a Pentagon magas rangú képviselője beszámolt, szinte az összes korábban az ország körül összegyűlt orosz csapat belépett Ukrajnába. Oroszország több mint 625 rakétát lőtt ki. Mi lesz a következő lépés?

Az amerikai Wall Street Journal arról számolt be, hogy az oroszok a szíriai harcosokat próbálják bátorítani a háborúban való részvételre . A Pentagon egyik tisztviselője szerint ezek a jelentések “igaznak tűntek”.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek