2022 augusztus 19 péntek
KezdőlapCelebRácz Géza: "A testem fogy, az álmaim híznak" - Már mínusz 12...

Rácz Géza: “A testem fogy, az álmaim híznak” – Már mínusz 12 kilónál tart az ország legkövérebb tinije

-

Rácz Géza közel háromszáz kilogrammot nyomott, amikor Schobert Norbi meglátogatta és felajánlotta neki, hogy segít a fogyásban.

“Felkértek, megkerestek, megteszem. Géza majdnem 300 kg, 17 éves, szívbeteg. Edzést írtak elő neki, én letiltottam. Orvoshoz viszem, és állom az Update étrendjét, mert minden nap ajándék. Az életéért küzdünk…” – mondta két héttel ezelőtt a fitneszguru.

Rácz Gézát június elején ismerte meg az ország, amikor az egyik tévécsatorna bemutatta őt. A riport után a 17 éves fiút többen is hazánk legkövérebb emberének nevezték. Mivel majdnem háromszáz kilót nyomott, edzeni sem tudott. Schobert Norbi élő egyenesben jelentkezett be, amikor a fiú otthonához érkezett.

Mielőtt még bármibe is belekezdtek volna, Géza egy orvosi vizsgálatra is elment. Annak eredménye alapján a fitneszguru elmondta Gézának, hogy a rengeteg testzsír problémát okozhat a szívénél, leletei viszont jók, így ha megszabadul a felesleges súlytól, akkor egészséges és teljes életet élhet.

A fogyás megkezdése után egy héttel Géza már nyolc kilóval volt könnyebb, akkor Norbi közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt. “Nagyon jólesett, hogy Géza a 8. napra közel 8 kilót fogyott mozgás nélkül.”

Közel három héttel a kezdetek után a fiú már tizenkét kilogrammot adott le.

“Egyre többen követnek a két legnagyobb közösségi oldalon. Írom a rapszámomat, és mellette rengeteg tervem van. Az életkedvem megjött, tudom, ha betartom Norbi utasításait, megvalósulhatnak a vágyaim. Örülök, hogy nincs étvágyam, a napi kaja pedig bőven elég. Sosem csapnám be a segítőmet, Norbi a barátom, egy csapat vagyunk. Tudom, együtt sikerülhet!” – nyilatkozta Géza.

Az étrend betartása mellett, most már a mozgásra is odafigyelnek. Norbi néhány könnyű gyakorlatot is mutatott neki, így most már tornázni is tud.

“Úgy látom, hogy fejben átállt, minden rajta múlik. Hamarosan elviszem kocsikázni, az elmúlt időszakban a kilói börtönében raboskodott, nem ment sehová.”

A fitneszguru és Géza élő bejelentkezéseit a legutóbbi alkalommal is több, mint háromezren tekintették meg. Sokan szurkolnak Gézának és a hozzászólásokban is sok sikert kívánnak neki. Ez pedig, motiválóan hat a tizenhét éves fiúra.

Ezek is érdekelhetnek