2022 december 8 csütörtök
KezdőlapTech & TudományRakétatámadás Odessza ellen. Nyolc ember halt meg, köztük egy három hónapos kislány

Rakétatámadás Odessza ellen. Nyolc ember halt meg, köztük egy három hónapos kislány

-

Rakétatámadás Odessza ellen: Szombaton, két hónappal az ukrajnai háború kezdete után Oroszország megtámadta Odesszát. Már nyolcan meghaltak, köztük egy három hónapos kislány, az anyja és a nagymamája. Az orosz propagandisták azt mondják az embereknek, hogy csak katonai létesítményeket támadtak meg.

Rakétatámadás Odessza ellen

Szombaton az oroszok az eddigi legvéresebb támadásukat hajtották végre. Odessza gyönyörű kikötőváros, millió lakossal, a háború előtt turisták tömegei keresték fel. Most Moszkva célkeresztjében van. Érdekes módon az oroszok gyakran “anyának” nevezték Odesszát. Ennek ellenére elkezdték pusztítani őket.

Az oroszok 6 rakétát lőttek ki Odessza felé. Egyikük egy 15 emeletes lakótömbbe ütközött, és tüzet okozott. Kezdetben a helyi hatóságok 5 halálos áldozatról számoltak be. Sajnos ez a számgyorsan nőtt, ahogy elkezdték átkutatni a romokat.

A három hónapos Kira az áldozatok között

A legfrissebb információk szerint a rakétatűzben 8 ember vesztette életét, és legalább 18-an megsérültek. Az épület több mint 80 lakóját evakuálták.

Az elhunytak között van egy három hónapos baba – a kis Kira. Anyja, Waleria Głodan és nagymamája is meghalt. Csak a lány apja maradt életben. A férfi éppen vásárolni készült, amikor a tragédia történt.

Az oroszok megpróbálnak mindenkit meggyőzni arról, hogy csak katonai létesítményeket támadtak meg. Zelenszkij egy éjszakai beszédében a közösségi médiában biztosította:

Meg fogjuk találni a támadás felelőseit. Bárki, aki ezeket a parancsokat adja, bárki, aki engedelmeskedik nekik. Nem számít, mennyi ideig tart, ezek a ***** felelősek lesznek minden halálesetért.

Ukrajna elnöke a meggyilkolt Kirára hivatkozva megkérdezte: “Egy kisgyermek milyen fenyegetés volt Oroszországnak?”

Úgy tűnik, hogy a gyermekek megölése az Orosz Föderáció új nemzeti elképzelése

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek