2022 július 4 hétfő
KezdőlapEmberekRémálom a kórházban! Az ikerterhesség egyik gyereke nem élhette túl, azonban egy...

Rémálom a kórházban! Az ikerterhesség egyik gyereke nem élhette túl, azonban egy orvosi műhiba miatt tragédia történt

-

Szörnyű orvosi műhiba a kórházban.

Egy névtelenséget kért nő mesélte el történetét, melynek hallatán a hideg futkos a hátunkon. Az ausztrál anyuka ikreket várt. Egy rutinvizsgálat azonban kiderítette, hogy az egyik gyermeknek veleszületett szívelégtelensége van. Az orvosok tájékoztatták, ahhoz, hogy a gyermek túlélje, életmentő műtétre van szükség. Egy ilyen eljárás esetén azonban az egészséges iker élete is veszélybe kerülhet.

Az anya számára egy ilyen döntés meghozatala elképesztően nehéz. Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy az lenne a legjobb, ha a beteg gyermek kihordását megszakítanák.

Az abortusz előtt részletes vizsgálatokat végeztek. Az ultrahang kimutatta, hogy az egészséges baba külön magzatburokban van. Az elkeseredett anya egy beteg gyermek halálára számított, azonban egy végzetes műhiba történt. Az orvosok az egészséges gyermeknek adták be a halálos gyógyszert. Amint észrevették azonnal megkezdték a császármetszést.

Az egészségesen növekvő gyermek életét nem sikerült megmentei a három órás eljárás során. A császármetszés miatt azonban a szívelégtelenségben szenvedő gyermek is meghalt. A kórház nem tudta megmagyarázni, hogyan történhetett egy ilyen szintű műhiba. Az egészségügyi intézet szóvivője elnézést kért az eset miatt, és biztosította a szülőket, hogy vizsgálatokat indítottak.

“Két gyermekkel mentem kórházba, és most már egy sincs. A beteg gyerek eltávolításának gondolata is borzasztóan fájdalmas volt. A kórház dolgozói elvileg követték az előírásokat. Állítólag háromszor is ellenőrizték, akkor mégis hogy hibázhattak” – mesélte az összetört anya.

Előfordultak már hasonló esetek, de egyetlen jogi következmény sem lenne képes csillapítani az anya fájdalmát és visszacsinálni a történteket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

* A fényképek csak tájékoztató jellegűek.

Ezek is érdekelhetnek