2022 december 4 vasárnap
KezdőlapHírekRendőrök mentették meg egy 13 éves lány életét Kiskunhalason - Kézzel emelték...

Rendőrök mentették meg egy 13 éves lány életét Kiskunhalason – Kézzel emelték fel az autót, amely elgázolta őt

-

A rendőrség nyilvánosságra hozott egy elképesztő történetet. December 13-án az esti órákban ittas sofőr elgázolt egy biciklis kislányt Kiskunhalason. A gyermek annyira szerencsétlenül esett, hogy a jármű alá szorult, a sofőr pedig segítségnyújtás helyett, el akart menekülni a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség két járőre – Csortos Gábor, rendőr főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán, rendőr főtörzsőrmester éppen szolgálatba tartott, amikor észlelték a történteket és azonnal odasiettek. A részeg sofőr ekkor akart elmenekülni, de a két rendőr feltartóztatta őt. A sofőr igazoltatása közben segélykiáltást hallottak az autó alól. Azonnal a járműhöz siettek, akkor látták meg a beszorult kislányt.

Az autó teljes súlyával ránehezedett a gyermekre, így a járőrök az alváznál fogva emelték fel azt. Mivel a lányt nem tudták kiemelni alóla, segítségért kiáltottak. Két gyalogos sietett a baleset helyszínére, az ő segítségükkel sikerült kiszabadítani a beszorult áldozatot.

A helyszínre mentők és tűzoltók is érkeztek. Mivel a járőrök gerincsérüléstől tartottak, nem mozgatták a lányt, szolgálati kabátjukkal takarták be őt és nyugtatták, amíg a segítség megérkezett.

Az ittas sofőrnek jogosítványa sem volt, őrizetbe vették és közúti baleset gondatlan okozás vétség, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt eljárást indítottak ellene. A rendőrség a férfi letartóztatását is kezdeményezte.

Ezek is érdekelhetnek