2022 december 2 péntek
KezdőlapEgészségRitka betegséggel született a lány. Az emberek nem merik megérinteni sem, annyira...

Ritka betegséggel született a lány. Az emberek nem merik megérinteni sem, annyira félnek tőle a kinézete miatt.

-

Számtalan szörnyű betegség van a világon. Sokról szinte fogalmunk sincs. Legtöbben a ráktól félünk a leginkább, de ha egy picit körülnézünk a világban, akkor olyat betegségekről is hallhatunk, melyektől a hideg futkos a hátunkon.

A 22 éves lány egy nagyon ritka betegséggel született. Barber Say szindrómával, melytől erősebben nő a szőre, papírvékony a bőre, a szémhéjai kifelé fordulnak és hatalmas, duzzadt ajkai vannak. Természetesen gyógymód nincs. Annyira ritka ez az állapot, hogy az orvosoknak mindössze 20 esetről van feljegyzésük.

Kawana a betegsége miatt szemhéjak nélkül született. Szinte semmit nem lát erős fényben. Az ínye folyamatosan növekszik, aminek köszönhetően már legalább 20 műtéten átesett, hogy legalább a fogai nőni tudjanak.

Kawana szörnyű gyermekkort élt meg. Az iskolában rengetegen bántották a kinézete miatt. Rendszeresen sírva érkezett haza. Egyedül a szülei próbálták tartani benne a lelket. A kinézete mentálisan is megterhelte a lányt. Mára sikerült elfogadnia magát és egy erős nőként gondol magára. Sajnos édesapját nemrég elvesztette, így a nagynénjével él.

Egyetlen igazi szerelme a táncolás. Tavaly, a karantén alatt elkezdett táncos videókat megosztani a TikTokon, mellyel hihetetlen népszerűségre tett szert. Ezt még álmában sem tudta volna elképzelni. Rengetegen támogatják és szeretik a közösségi médiában. Ez tartja benne a lelket.

Orvosa születése óta kezeli Kawana-t és kettejük között egy nagyon erős kapcsolat alakult ki. A lány apjaként szereti. A járvány idején nem tudtak találkozni, de most, hogy vége újra elmehetett hozzá a rendelőjébe. Nagyon örültek egymásnak. Az orvos elmondása szerint leginkább a lány mentális egészségéért aggódik. Rengetegen iszonyodnak szegénytől a kinézete miatt. Volt olyan eset is, hogy valaki egyből kezet mosott, miután megérintette Kawana-t.

Kawana próbál erőt önteni másokba. Bízik benne, hogy ha ő le tudta győzni ezt az állapotot, akkor másnak is siker elfogadnia önmagát.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek