2023 június 4 vasárnap
KezdőlapTech & TudományRohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt...

Rohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt…

-

A nemi betegségek előfordulásának meredek emelkedése: amerikai tudósok riadót fújtak. Kiderült, hogy a covid nagymértékben hozzájárult a helyzet romlásához és a súlyos egészségügyi problémákhoz, különösen a fiatalok körében.

std
Rohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt...

A nemi betegségek előfordulásának rohamos növekedése

A járvány megindulásával alapvetően csökkent a vírusos és a bakteriális fertőzések száma. Ennek oka, hogy karanténban voltunk, vagy maszkban.

kep 2022 04 15 090409179
Rohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt...

Kevesebb a nemi megbetegedések száma a tavalyi évhez képest, de alulbecsülik az adatokat, mert a nemi betegségek továbbra is kínosnak számítanak, és sokan magánintézményekben jelentkeznek tünetekkel, vagy későn diagnosztizálják őket.

De ez valószínűleg túlzott optimizmus volt. Volt javulás, de csak egy ideig. Amerikai tudósok riadót fújtak: a COVID-19 világjárvány drámai növekedést hozott a szexuális úton terjedő betegségek előfordulásában az Egyesült Államokban.

kep 2022 04 15 090421179
Rohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt...

2,4 millió chlamydia, gonorrhoea és szifilisz eset

A Wirtualna Polska által idézett jelentés azt mutatja, hogy 2019 óta 2,4 millió chlamydia, gonorrhoea és szifilisz esetet jelentettek. A legtöbb megbetegedést a 16 és 24 év közötti fiatalok körében figyelték meg. 

kep 2022 04 15 090433246
Rohamosan nő a nemi betegségek száma. Mindez a COVID miatt...

A nemi betegségek előfordulásának növekedése azzal függ össze, hogy a világjárvány idején sokkal nehezebb volt orvoshoz fordulni. A szakembereket más osztályokra helyezték át, ami meghosszabbította a sorokat és súlyosbította a problémát. Ráadásul sokan elvesztették állásukat, így elvesztették az egészségbiztosítást és az állami egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek