2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekRomantikus éjszakát akart tölteni férjével, de csúnya baleset lett a vége -...

Romantikus éjszakát akart tölteni férjével, de csúnya baleset lett a vége – Az orvosok szerint soha többet nem fog járni

-

A 44 esztendős Sophie Rodgers élete már soha nem lesz olyan, mint régen, mivel egy rosszul megtervezett manővernek köszönhetően lebénult. Sophie szeretett volna egy romantikus éjszakát tölteni férjével az 53 éves Guy Rodgerssel. Annak érdekében, hogy felhívja magára a férje figyelmét, odakúszott mellé, de mikor férje elutasította őt visszaugrott a saját helyére, de elszámolta magát és végül a földön landolt.

A National Trust korábbi felügyelője, nem tudta felébreszteni férjét, s a rosszul megtervezett ugrás miatt a földön landolt, ahonnan már sajnos nem is tudott felkelni. Guy a hajnali órákban vette észre, hogy felesége a földön fekszik és már képtelen mozgatni a végtagjait.

Férje másnap reggel bevitte őt a kórházba, ahol a dolgozók átvitték az intenzív osztályra, majd a gerinc osztályra. Miután megvizsgálták Sophieval közölték és a megsemmisítő hírt. Az orvosok szerint nem valószínű, hogy a jövőben még valaha képes lesz járni.

A 44 éves nő gerincvelő sérülést szenvedett és a gerincének több csigolyája is megsérült. A C4-C7 közötti csigolyák sérülése végtag bénulást, hólyag és bélmozgás problémákat valamint beszédképtelenséget okozhat.

Két évvel az eset után, három műtét várt Sophiera. Az egyik során titán rudakat tettek a nyakába, mellyel rövid ideig képes sétálni. Ennek segítségével képes korlátozottan használni a felsőtestét, viszont nehéz tárgyakat nem tud emelni.

“Már nem vagyok ugyanaz az ember. Az elmém még ugyanolyan, de a testem már nem. Olyan, mintha egy másik ember testében ébredtem volna. Ez a tény megváltoztatja azt, aki valójában vagy.

Még az ölelés is nehezemre esik, olyan foltok vannak a hátamon, amit ha Guy megérint akkor ég. A legrosszabb az, hogy bent ragadtam a saját testemben és jelenleg semmi felett nincs befolyásom.” – mondta Sophie.

Sophie elmondta, hogy az ugráskor férje csak annyira ébredt fel, hogy szóljon neki, hagyja békén, mert hajnali négykor kell kelnie munka miatt. Nehezen viselte, hogy ezt mondta neki. “Ez volt a legnagyobb fájdalom, amit valaha tapasztaltam vele. Három gyermekünk született és soha nem volt gond.”

Utólag gondolta, hogy valami komoly baj lehet, mert arra eszmélt, hogy nagyon hidegek a lábai és nem tudja mozgatni. “Megpróbáltam felhúzni magam az ágyon de nem ment, valószínű akkor vesztettem el az eszméletem. A férjem hajnali két órakor felébredt és kiment a mosdóba, mint mindig. Mikor meglátott a padlón azt kérdezte, mit keresek ott?! Mondtam, hogy leestem az ágyról és azóta nem tudok megmozdulni. Felemelt, betett az ágyba kiment mosdóba majd visszafeküdt és elaludtunk. Reggel ébredés után felöltözött és mondta, hogy gyere el fogsz késni a munkából. Én képtelen voltam mozogni.”

Ezt követően Guy bevitte Sophiet a middlesbroughi James Cook Egyetemi Kórházba.

“Emlékszem a pillanatra mikor közölték, hogy nem fogok többé járni, viszont mindent megtesznek, hogy deréktól lefelé tudjam mozgatnia végtagjaimat. Tisztában voltam a helyzetemmel, tudtam, hogy nem fogok többé járni vagy mozogni. Az agyadnak van egy módszere, amivel megvéd a negatív dolgoktól. Olyan volt, mintha bizonyos részeken lezárta volna az agyam magát.

Sophie három hónapot töltött kórházban, ahol napi egyszer fizikoterápián vett részt. 2019 novemberében kiengedték, miután 5 hónapon át megállás nélkül sírt.

“Bizarr, mikor minden megváltozik rajtad. Most nem pusztán arra gondolok, hogy nem tudsz járni, hanem arra, hogy a lábadat csak úgy húzod a padlón. Még csak nem is nézek ugyanúgy ki, mint régen. Mikor belenézek a tükörbe egy teljesen más ember néz vissza rám. Régen kedves megjelenésem volt, boldog voltam mikor tükörbe néztem, most viszont utálok belenézni. Nem bírom elviselni a látványt.”

2021 májusában Sophienak sztómát kellett felszerelni, mert a baleset miatt idegkárosodás lépett fel.

“Két évvel később jól éreztem magam, de most egy sztóma zsákkal kell együtt élnem, mert a hólyagom megmakacsolta magát és nem akar normálisan viselkedni. Teljes mértékben az emberekre kell hagyatkoznom. Egyedül nem tudom a sztóma zsákot kicserélni, szóval ezt szegény férjemnek kell megcsinálni.

Sophie azóta megpróbált alkalmazkodni otthonához. Korlátok segítségével képes volt lassan felmenni a lépcsőn. Azonban nem tudott egyedül kimenni mert félt, hogy túlságosan elfárad, és nem tud hazamenni.

Közel kettő millió forintot gyűjtött össze, hogy meg tudja venni kerekesszékét, ami tökéletesen alkalmas a közlekedésre. Ezzel valamilyen szinten visszanyerheti függetlenségét, aminek nagyon örül.

“Szerettem volna tenni valamit magamért. Tudom, hogy mások a GoFundMe-n keresztül kérnek segítséget, és ezzel tisztában vagyok, de én nem akartam ezt.” – mondta Sophie.

“Ha egy kicsit visszakapnám az életemet, az abszolút a világot jelentené számomra.”

Ezek is érdekelhetnek