Világunk.hu
2023 szeptember 23 szombat
Világunk.hu
KezdőlapEgészségRosszabb mint a cukor! Tönkreteszi az anyagcserét és rákkeltő!

Rosszabb mint a cukor! Tönkreteszi az anyagcserét és rákkeltő!

-

Az orvosok és táplálkozási szakértők régóta figyelnek a túlzott cukorfogyasztás veszélyeire. A túl sok cukor az étrendben számos súlyos betegség kialakulásához vezethet. A cukron kívül számtalan más is káros az egészségünkre!

rakkelto szirup

A kukoricaszirup az élelmiszeriparban általánosan használt összetevő. A kukoricakeményítő szirup előállítása sokkal olcsóbb, mint a fehér cukor vagy a szacharóz előállítása.

Ez az édes adalék számos élelmiszerben megtalálható. Süteményekben, lekvárokban, joghurtokban, fagylaltokban, ketchupokban, kész salátákban, halkonzervekben, reggeli gabonapelyhekben, energiaitalokban, üdítőkben és gyümölcslevekben.

kep 2023 09 05 154057476

A glükóz-fruktóz szirup fő összetevői az egyszerű cukrok: a fruktóz és a glükóz. Ezek olyan anyagok, amelyek nem kapcsolódnak egymáshoz, ami azt jelenti, hogy az emésztőrendszerből gyorsabban behatolnak a véráramba, mint a cukor.

A kukoricaszirup rosszabb, mint a cukor. Zavarja az anyagcserét és rákkeltő. Mielőtt a kukoricaszirupot tartalmazó élelmiszerek fogyasztása mellett döntenénk, érdemes átgondolnunk, mennyire káros annak állandó hatása a napi étrendünkre. Először is, a fehér cukor olcsóbb helyettesítője túlzottan serkenti az étvágyunkat. Köztudott, hogy a gyakori egészségtelen nassolás hozzájárul a túlsúlyhoz és az elhízáshoz. Emellett a kukoricaszirup elősegíti a rákos sejtek növekedését a vastagbélben.

kep 2023 09 05 154120198

A szakértők 9 héten keresztül minden nap egy adag szirupot adtak a rágcsálóknak. A kísérlet befejezése után amerikai tudósok észrevették, hogy az állatok beleiben rákos elváltozások léptek fel. Bár egerek vettek részt a kísérletben, amerikai tudósok gyanítják, hogy ez az édes anyag hasonló hatással lehet az emberi szervezetre.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!