2022 augusztus 14 vasárnap
KezdőlapEmberekSaját otthonának rabja lett a férfit, aki allergiás az áramra és a...

Saját otthonának rabja lett a férfit, aki allergiás az áramra és a mobiltelefonokra

-

Elképesztő sztori terjed az interneten egy háromgyerekes férfiról. Az egykori ökölvívó ugyanis azt állítja, hogy allergiás az elektromos áramra és a mobiltelefonokra is. Bruno Berrick elmondta, hogy korábban, fiatalon semmi problémája nem volt, teljesen egészséges volt. Egészen négy évvel ezelőttig, amikor állandó fáradtság kezdte gyötörni és teljesen legyengítette őt.

Berrick rengeteg pénzt költött arra, hogy a világot körbeutazva kiderítse, vajon mi baja lehet. Mostanra pedig már olyan módszerekhez kell folyamodnia, hogy minden rádióhullámot, 5G-t kizárjon otthonából. A férfi lefogyott és esténként ki kell kapcsolnia a villanyt, a fűtést és semmilyen mindennapi tevékenységet nem folytat, ilyen például többek között a tévénézés is. Bruno külön télre épített magának egy speciális menedéket, ahol átvészelheti a hideg időszakot, ugyanis családja nem maradhat fűtés nélkül a téli hónapokban. Telefonálni is csak néhány percig képes, ellenkező esetben ugyanis nem tudná elkerülni a fizikai kényelmetlenséget.

A férfi azt állítja, egy ritka betegségben, az úgynevezett elektroérzékenységben szenved. Ez azt jelenti, hogy elektromágneses érzékenysége van. A betegség tulajdonképpen elektrofóbia vagy más néven elektromágneses mező intolerancia szindróma. A brit emberek körülbelül négy százaléka állítja, hogy ebben a betegségben szenved, ám ennek valóságalapja rendkívül kérdéses és a szakemberek körében is vita tárgya.

Bár néhány szakember szerint ez a probléma nem létezik, pusztán az alanyok képzelőereje túl élénk, de Bruno és felesége, Lisa szerint bizony nagyon is valós problémáról van szó. A férfi az építőiparban dolgozott, azelőtt ökölvívó volt, most pedig hónapokig ágyban fekszik és nincs megoldás a problémájára.

“Körülbelül négy éve súlyos beteg vagyok, senki sem tudta, mi ez. Elmentem a Harley Street-i orvosokhoz, fogalmuk sem volt, akik ‘titokzatos embernek’ neveztek” – emlékezett vissza Bruno.

“Mindenhova elmentem és kb. 200000 fontot költöttem arra, hogy kiderítsem, mi a bajom. Nem tudtam mi az. Volt a házban internetünk, wi-fi, okostévé, minden és csontsovány lettem. Olyan voltam, mint egy rakás csont. Hat hónapig feküdtem ágyban krónikus fáradtsággal, de senki sem tudta, mi ez. Kattogó és pattogó érzés volt a fejemben, amikor volt áram és égett az arcom, amikor kimentem.”

A férfinak egészen Seattle-ig kellett mennie ahhoz, hogy kiderüljön, mi baj van vele. Az ottani orvosok megállapították, hogy Bruno rovarirtó mérgezésben szenved.

“2016-ban mérgeztek meg rovarirtókkal, mert egy olyan mező mellett éltem, amelyet permeteztek, de senki sem tudta, mi ez. Körülbelül másfél év múlva végül Amerikába kellett mennem, Washingtonba, Seattle-be, és két nap múlva kiderítették. Küldtek vizeletmintát Kansasba, és amikor megjött az eredmény azt mondták, hogy tele vagyok növényvédő-szerekkel.” Alapvetően tönkretette az immunrendszeremet. Egyik fertőzés után folyamatosan jött a másik, és ez lett belőle. Most, ha mobiltelefon közelében vagyok, majdnem összeesem a sugárzás miatt.”

A férfi később találkozott Geoff Simmodsz-szal, akinek állapota pontosan olyan volt, mint az övé. Brightonban futottak össze egy szemináriumon, ahol Geoff azt mondta Brunonak, hogy csak akkor védheti meg magát száz százalékosan, ha elzárja magát minden elektromos kütyütől. Továbbá azt javasolta, hogy mérjék meg, hol a legmagasabb a sugárzás a házukban.

Amikor mindezt megtették, kiderült, hogy a hálószoba ablakban a legmagasabb a sugárzás, ugyanis egy telefonoszlop állt előtte. Ezért úgy döntöttek, hogy elköltöznek egy lakókocsiba, mindentől távol. Hat hónap után Bruno elkezdte jobban érezni magát, óriása fogyása után ismét felszedett néhány kilót, játszott a gyerekeivel, olvasott. Minden olyan dologra képes volt, amire az elmúlt négy évben egyáltalán nem.

Mostanra már egy házban laknak, ami teljesen biztonságos a férfi számára. Az épület 5G védőfestékkel van lekenve, így ha a férfi bent tartózkodik, minden abszolút normális. Mivel csak saját házában van biztonságban, így otthona lett a fogva tartója is. Nem hagyhatja el házát, mert az utcán néhány percen belül megbénul az elektromosságtól. Bruno a telet a kertben épített lakrészben fogja kihúzni. Mivel a családban három gyermek van, nem maradhatnak fűtés nélkül, ezért van szükség arra, hogy a férfi külön költözzön. A kis házikóban van snooker asztal, majd visznek neki néhány könyvet és persze a biztonság kedvéért van odabent egy kályha is, hiszen egy hideg télen Bruno könnyedén megfagyhatna.

Ezek is érdekelhetnek