2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapCelebSebestyén Balázs: "Éljenek a kreatív tanárok! Sok ilyen kellene belőlük!"

Sebestyén Balázs: “Éljenek a kreatív tanárok! Sok ilyen kellene belőlük!”

-

A koronavírus-járvány egész életünket megnehezítette, amibe az oktatás is beletartozik. A távoktatás bevezetése ebben a helyzetben az egyetlen olyan döntés volt, ami lehetővé tette az oktatást, valamint a tanárok és a diákok kapcsolattartását. Bár a feladat mindkét fél számára rendkívül megerőltető volt, mind a tanárok, mind pedig a diákok pozitív hozzáállása elősegítette a közös munkát. Ugyanakkor hatalmas dicséret illeti a szülőket is, akik munka mellett még a gyermekeikkel való tanulásra is szántak időt, méghozzá nem is keveset.

Vezsenyi László, egy 53 éves tornatanár, akinek videója bejárta az internetet. A férfi egy vasalódeszka segítségével szerette volna megtanítani diákjainak az úszás minden fortélyát. Sokan viszont, nem nézték jó szemmel a szokatlan, ugyanakkor nagyon leleményes oktatási módszert. László csupán eleget szeretett volna tenni előírt feladatainak.

A tankerület vezetője azonban, egyáltalán nem találta viccesnek a tanár tettét, továbbá azt állította, hogy a tornatanár rajtuk gúnyolódik.

László az iskolai pólóban mutatta be a gyakorlatot, ami a tankerület szerint balesetveszélyes volt, hiszen a vasalódeszka nem túlságosan stabil.

Levetették vele a videót, a tanítástól pedig eltiltották az 53 éves oktatót. Természetesen itt még nem fejeződött be az ügy. Vezsenyi tanár úrnak minden egyes óra anyagát e-mailben kellett elküldenie, amit a tankerület vezetője előre megnézett.

László teljesen összetört, ennek következtében pedig, az is megfordult a fejében, hogy otthagyja hivatását. Az ország jelentős része kiállt a tornatanár mellett, akit csupán a jó szándék vezérelt. A tankerületi vezető a mai nappal lemond hivataláról, de ettől függetlenül azt még nem lehet tudni, hogy Vezsenyi tanár úr mikor oktathat majd újra.

László azt nyilatkozta, teljesen belebetegedett a történtekbe.

“Kiégettek az utóbbi hetek. Inkább fásultság van bennem sokszor, a retorzió elérte célját. Nagyon köszönöm a mellettem való kiállást annak a rengeteg ismerősnek és ismeretlennek, akik támogatásukról biztosítottak. Arra szeretnék megkérni mindenkit, aki bármely fórumon vagy felületen hozzászól a velem kapcsolatos dolgokhoz, történethez, tegye úgy, hogy ne sértsen vele másokat, mert ezzel csak károkat okoznak. A tankerület vezetőjének lemondását nem kívánom kommentálni. Ezt a döntést ő hozta meg, és ő tudja ennek a miértjét. Nekem ősztől vissza kell mennem az iskolámba tanítani. Nem tudom, akarom-e még.”

Íme a digitális testnevelés óráról készült videó, ami a nagy port kavarta.

A népszerű rádiós műsorvezető, Sebestyén Balázs is megszólalt az ügyben, méghozzá rendkívül kreatívan. Fotókkal illusztrálta, hogy teljes mellszélességgel kiáll Vezsenyi László mellett, sőt, azt is hozzátette: “Éljenek a kreatív tanárok! Sok ilyen kellene belőlük!”

A fotó alá azt írta: “Veled vagyok Laci!”

A kreatív és egyáltalán nem rendhagyó tornaórát a diákok is kedvelték, továbbá azt is elárulták, nem értik, miért kell ezért tanárukat büntetni, hiszen ő csak a lehetőségeihez mérten tartotta meg a testnevelés órát.

Ezek is érdekelhetnek