2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEgészségSenki nem hitte, hogy valaha is lehet gyereke a ritka betegségben szenvedő...

Senki nem hitte, hogy valaha is lehet gyereke a ritka betegségben szenvedő törpenövésű párnak. Erre azonban biztosan nem számítottak

-

A fiatal házaspároknak gyakran felteszik a kérdést, hogy mikor lesz már kisbaba. Egyes párokat őrületbe tudnak ezzel kergetni a rokonok. Majd lesz, amikor lesz. Nem?! Vannak azonban olyan párok is, akiknél a kérdés inkább az, hogy “miért akartok ti gyereket?”.

Egy Ausztráliában élő párnak Charlie Worgan-nek és férjének Cullen-nek törpe termete van. Körülbelül 300 ismert betegség létezik, ami törpenövését okozhat. A pár két tagjánál különbözőek voltak a kiváltó okok. Az anyaság örömét nem szabad és nem lehet elvenni senkitől, azonban mikor kitalálták, hogy gyermeket szeretnének nagyon sok kritikával kellett szembenézniük.

Az első baba születése után az édesanya csinált egy instagram oldalt, melyben bemutatja a családjuk életét. Álmában sem gondolta volna, hogy ennyire népszerű lesz. Több mint 300 ezren követik a család életét.

Azóta a család 5 tagúra gyarapodott. Két kislány és egy kisfiú.

Sajnos, akinek törpenövéssel kell élnie, a terhesség, meg úgy az egész élete nehezebb. Minden terhessége alkalmával fájdalmas genetikai teszteken kellett résztvennie. A szülők genetikai állapota miatt esélyes, hogy a gyermekek öröklik a betegségüket. Akár mindkettőjükét, mely a pici számára végzetes lehet. Persze az is megtörténhet, hogy a gyermekek normális növésűek lesznek. A genetika nagyon furcsa és hóbortos dolog.

A terhesség nagyon fájt az édesanyának. Egy átlagos ember esetében a terhesség 12. hetében kezdik el bejelenteni az örömhírt. Charli esetében itt már komoly fájdalmakkal kellett szembenéznie. Hatalmas tűkkel vettek mintát a méhlepényből, hogy teszteljék a magzatot. Egy ilyen eljárás egyébként a vetélés kockázatával jár.

A két lányuk Tully és Tilba örökölték a szüleik betegségét. A harmadik gyerek esetében már aggódtak, hogy a négy opció közül melyik lesz a befutó. Ezt instagramon el is magyarázták.

1: Átlagos magasságú babánk lesz
2: A baba az anya betegségét örökli
3: A baba az apa betegségét örökli
4: Mindkettőnkét örökli. Ha ez történne, akkor választhatnék a vetélés vagy a kihordás között.

A kockázat nagy, de a pár mégis úgy döntött, hogy megy tovább. Végül megszületett a harmadik gyermek is. Egyelőre egészséges és nincs semmi probléma.

Rengeteg kritikát kaptak az interneten kereszült, hogy miért vállalnak így gyermeket? Nagyon kockázatos és a kisbabának sem lehet teljes élete a különböző genetikai betegségek miatt.

Ti mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek